Resetowanie, wieszanie


(Lipton) #1

Witam, ostatnio mój komputer zaczął łapać zwiechy zaraz po uruchomieniu systemu i powracał do stabilności po 1-4 restartach. Po włączeniu pojawiał się komunikat:

beztytuuova.png

Jakieś pomysły?


(Piotrkijak) #2

Ściągnij Microsoft Debugging tools, i tam będzie narzędzie windbg. Uruchom je, wciśnij ctrl+d, przejdź do folderu windows\minidump i otwórz wszystkie pliki znajdujące się tam i podaj to co Ci się wyświetli. Pomoże nam to dowiedzieć się, co to za błąd i co go powoduje.


(Łukash) #3

Łatwiejszy program BlueScreenView ,spolszczenie ,instrukcja


(Lipton) #4

Sorry, że tak długo.

http://wklej.eu/index.php?id=f5e93ebe90


(Piotrkijak) #5

Na początek wywal sterowniki do grafy i zainstaluj najnowsze ze strony producenta.


(Lipton) #6

Mini092810-01.dmp

http://wklej.eu/index.php?id=4876f4c237

Mini092810-02.dmp

http://wklej.eu/index.php?id=d10b634c12

Mini092810-03.dmp

Podjęto próbę mapowania pliku o rozmiarze zero przy maksymalnym rozmiarze określonym na zero.

Mini092810-04.dmp

http://wklej.eu/index.php?id=a1df6b5b43

Piotr92, mogę poprostu zrobić update sterowników karty graficznej? Prawdę mówiąc nie wiem jak usunąć stare sterowniki.


(Łukash) #7

W dumpach jak do tej pory :

Czyli sterownik karty graficznej.

Wejdź na tą stronę http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl > wybierz model swojej karty > wersję systemu z poprawną wersją bitową > pobierz sterownik.

Wejdź w panel > odinstaluj programy > odinstaluj nvidia drivers .Po ponownym uruchomieniu systemu zainstaluj pobrany sterownik.

http://www.nvidia.pl/object/drivers_faq_pl.html

Pomoc przy instalowaniu sterowników:


(Lipton) #8

Dobra, już zrobiłem update z deinstalacją wcześniejszą, zobaczymy czy problemy się powtórzą, dzięki za pomoc. :slight_smile:

EDIT:

Przedwczesna radość...

Mini092910-01.dmp

http://wklej.eu/index.php?id=894acb7605


(Piotrkijak) #9

Spokojnie, jest to jakiś tam błąd sterownika karty graficznej(nie pamiętam konkretnie jaki dokładnie), tak więc wywalenie obecnych sterowników i instalacja najnowszych ze strony nvidia.pl pomoże.


(Łukash) #10

Instaluj najnowsze stery.1.Odinstaluj wszystko od Nvidii .2.Pobierz/zainstaluj to narzędzie Driver Sweeper .3.Uruchom system w trybie awaryjnym ,uruchom narzędzie > zaznacz Nvidia display i Nvidia PhysX ,następnie analyze i następnie clean > restart > instalacja sterownika .Oraz gdy PhysX się nie zainstaluje,sprawdź w Panel Nvidii > Pomoc >Info o systemie > Składniki > Ustawienia 3D czy jest PhysX z numerkiem ,jak nie ,zainstaluj z folderu w którym stery się wypakowały np C:\NVIDIA\DisplayDriver\258.96\WinVista_Win7\International\ x2 klik na PhysX_9.10.0224_SystemSoftware.msi.


(Piotrkijak) #11

Piotr92 , masz je w dodaj lub usuń programy. Figurują jako Nvidia display driver.


(Lipton) #12

Robiłem kilka razy update sterowników, przez Driver Sweepera, ręcznie i ciągle to samo. Z tym, że w panelu NVIDII przy PhysX nie ma ikonki, ale sterownik jest zainstalowany. Wklejam dumpa, ale pewnie to to samo co wcześniej.

Mini100210-04.dmp

http://wklej.eu/index.php?id=fe519394b6


(Łukash) #13

Jaka karta graficzna ,pobierz i zaktualizuj DirectX http://www.dobreprogramy.pl/DirectX,Pro ... 12426.html .

U mnie też nie ma.

Masz racje.Wstawiaj raporty wg tego


(Lipton) #14

Karta NVIDIA GeForce 9600 GT, DirectX właśnie zaktualizowałem.

Mini100210-01.dmp

http://wklej.eu/index.php?id=38c62fd524

Mini100210-04.dmp

http://wklej.eu/index.php?id=a1488516f4


(Łukash) #15

Spróbuj instalacji tego http://support.microsoft.com/hotfix/KBH ... kbln=en-us hotfixa ( KB953186 )

Jaki zasilacz ,ogólnie podaj całą konfiguracje.


(Lipton) #16

Produkt Język Platforma Wydanie Nazwa pliku

Windows Vista All (Global) x86 sp2 Fix245313

Windows Vista All (Global) x86 sp2 Fix233686

Windows Vista All (Global) x64 sp2 Fix245313

Windows Vista All (Global) x64 sp2 Fix233686

Windows Vista All (Global) ia64 sp2 Fix233686

Windows Vista All (Global) ia64 sp2 Fix245313

Które wybrać?


(Łukash) #17

Fix245313 i Fix233686 tylko pod Twoją wersję systemu x86(x32bit) lub x64(64bit).Przed tym pytanie masz zainstalowany Service Pack 2 ?


(Lipton) #18

SP2 mam, poprawki wypakowane. Jak będzie kolejny błąd wkleje dumpa.


(Łukash) #19

Ok ,odpal jakąś grę i sprawdź no i ten konfig podać możesz.


(Lipton) #20

Gry mi chodzą normalnie, komp łapał zwiechę/resetował się zaraz po starcie systemu.