Witam.Chciał bym przedstawić mój problem.
Otóż pół roku temu wymieniłem karte graficzną na lepszą, tylko podrasowaną ponieważ wcześniejsza(ten sam model)się stopiła od przegrzania(ale w awaryjnym chodziła normalnie).Problemy w moim komputerze zaczeły sie od tej wymiany.Z początku nie specjalnie się przejołem faktem problemu, ale w ostatnim tygodniu już osiągnoł maksimum na jakie sobie moge pozowlić.Mianowicie, na początku gdy włączyłem jakiś filmik monitor resetował obraz, po chwili go wyświetlał,ale filmik był “zielony”.Żeby filmik był normalny starczyło przewniąć obraz co niekiedy skutkowało ponownym resetem obrazu.W niektórych grach (np: Skyrim,WoT)obraz rezetował się, ale nie kończyło się to wyłączaniem gry czy jej zawieszeniem się, ale w Minecraftie ten błąd oznaczał zaknięcie aplikacji.Za to w ostatnim tygodniu komputer po 5 min gry całkowicie się zawiesza, głos także, nic nie da się zrobić, tylko reset.Jak by tego było mało mój komputer chodzi o wiele słabiej i wolniej niz powinien.Przykładowo - Skyrim na średnich chodził bez żadnych zawieszek.Od czasu tych zwiech wymagających resetu komputera ledwo na najniższych chodzi.
To co zrobiłem z tym problemem :
-wyczyszczenie kompa nic nie dało ;
-format także nie zmienił nic ;
-kabel łączący monitor i komputer także nic nie zmienia ;
-nałożenie pasty chłodzącej nic nie zmieniło ;
(chciałem wymienić karty graficzne, ale nie chce czegoś zepsuć przy wymątowywaniu i mątowaniu)
(watro dodać że na pulpicie bez programów zużycie procesora to 0% a pamięci fizycznej 24% , przy np. Minecrafcie skacze do 100% a fizyka do 50%)
Parametry mojego komputera :
Płyta główna - Asus P5SLD SE , 4GBRamu
Karta Graficzna - Nvidia GeForce GT 220 , 1024Mb
Zasilacz - DR-8400BTX , 400W
Chłodzenie - Aktywne(wiatraki) i pasta termoizolacyjna(czy jakoś tak)
Procesor - Inter Core2Duo CPU ; 2133MHz