Resetujący się komputer

Witam, nie tak dawno nabyłem od kolegi komputer on kupił go w komputroniku jako zestaw i minęła gwarancja, był na wstępie problem z ramem kiepskiej firmy było 8 gb w 2 kościach a system do użytku dawał 4 gb na win 7 x64, przełożyłem swoje kingstony i ram jest ok. 

Problem polega na tym że: - przeglądarka min chrome często nie odpowiada a później chodzi znów bardzo szybko,

• gry które mają bardzo dużo obliczeń np. Empire total war z Darth mod modyfikacją dodającą mnóstwo nacji jednostek itp. albo Skyrim z 250 modami, w losowym momencie crashują przy ładowaniu lokalizacji potrafi być brak odpowiedzi przez minutę i się wczytują albo jak w empire od razu reset komputera po załadowaniu kampanii.

Sprzęt był montowany przez proline jedyne co to zmieniłem ram i dodałem 2 dyski hdd.

Windows 8.1 x64 

Płyta Gigabyte GA-970A-DS3P sterowniki ze strony producenta i aktualizowany dual bios w wersji beta 2014

Typ procesora QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965, 3416 MHz

Chłodzenie procesora Silentium PC Spartan z jednym wiatrakiem

Zasilacz Silentium PC deus m1 500 lub 550 W

Karta graficzna Gigabyte AMD Radeon HD 7800 Series 2 GB

Dysk SSD Intel 330 Series 60 GB (mam tylko zainstalowany windows na nim i przeglądarke, 33 gb wolne nawet pulpit zapisywany jest na hdd)

Obudowa Silentium PC Regnum L50

i to było jako komplet komputronika “Silentium PC Zestaw gracza”

Ja od siebie dodałem ram 4x2 GB Kingston hyper X 

x2 HDD WD green 1tb

komputer chodzi od dwóch tygodni, ccleanerem skanowałem, nortonem 360 i intel SSD toolboxem który nie wykrył błędów dysku

Gwarancji nie mam, a zasilacz z radiatorem na procesor były montowane w salonie z milionem kabli chowanych w kieszeniach obudowy, wyciągnięcie całego zasilacza zajęło by mi z godzinę czasu bo te kable są poprzykręcane do obudowy od środka obudowy. Pomysły? Może da się jakoś wyciągnąć z Windowsa log resetu?

Aida 64 w spoczynku pokazuje temperatury ~30-36, w stresie np Shadow of mordor na ultra, maksymalnie do 46, Gry typu Shadow of mordor, crysis 2 czy starsze jak fifa 14 mogę grać cały dzień bez problemu ale te wymienione wcześniej albo google chrome nie działają jak powinny.

Może na wstępie smart każdego z dysków? Zakładka Health z HDTune. Nie myślałeś o przeinstalowaniu systemu?

SSD 60 GB- Health Status ok, te opcje 05,c0,e1,e8,e9,f1,f2,f9 mają current 100/ worst 100, power cycle count 99 current/ 99 worst wszędzie status Ok. 

na pozostałych te wartości są różne ale wszystkie mają status OK.

SSD error scan  wszystkie sektory “OK” w 4:56 sprawdzone, hdd ewentualnie jutro bo to będzie już dłużej

ciekawe jest że jak dałem benchmark i przetestowanie zapisu Write to error Writing is Disabled, i żeby usunąć partycje wpierw a na tym dysku mam jedną tylko.

System wolałbym w ostateczności przeinstalować bo mało co na nim w sumie mam na ssd tylko windows google chrome 44% dysku zajete na 60 gb

Nic nie musisz skanować tylko zakładka Health. Wiesz najpierw trzeba wyeliminować system żeby dalej szukać przyczyn tych restartów a najszybszym rozwiązaniem i w 100% dającym efekt jest format.

Zanim cokolwiek będziesz formatował, to przy pomocy programu BlueScreenView sprawdź, czy system nie zarejestrować przypadkiem przyczyn tych restartów:

http://www.nirsoft.n…creen_view.html

Ewentualne print screeny wklej na forum.

nie znalazł nic w blue screen view, może dlatego że ccleaner czyscil wszystko, sprobuje na sile wywolac reset i ewentualnie zainstaluje na drugi dysk windowsa i potestuje, najbardziej uciążliwe jest to przy korzystatniu z chrome częste zawieszenia a tak to szybko działa

Sadze, ze winne są sterowniki (zapewne do karty graficznej) - spróbuj je uaktualnić. Możesz tez wyłączyć sprzętową akceleracje (GPU) w Chrome - poniżej przesyłam link do poradnika jak ja włączyć, wiec powinieneś wszystkie parametry ustawić odwrotnie:

http://antyweb.pl/przyspieszamy-chrome-i-firefoksa/#

Jeżeli, po zmianie ostawień, Chrome nie działałby poprawnie, to możesz go zresetować, albo przeinstalować:

https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=pl

Sterowniki do grafiki aktualne przez AMD catalyst manager, na jednym forum angielskim znalazłem podobną sytuacje też mieli dysk ssd win 8.1 i brak folderu minidump w windowsie, radzili usunąć sterowniki chipsetu które są zbędne w win 8.1, ja instalowałem AMD Chipset Driver w wersji 13.125 ale według producenta są kompatybilne OS: Windows 7 32bit, Windows 7 64bit, Windows 8 32bit, Windows 8 64bit, Windows 8.1 32bit, Windows 8.1 64bit dużo rozpisali się o tym tutaj ale dużej części nie rozumiem http://www.techspot.com/community/topics/windows-8-1-bsod.198840/

póki co wyłączyłem automatyczny reset po awarii i odznaczyłem automatyczne nadpisywanie plików dmp jak nie wyłapie żadnego loga to format windowsa i sterowników. Najgorsze że w dodaj usun progamy nie ma opcji usunięcia sterownika chipsetu.

Musisz trochę poeksperymentować ze sterownikami - możesz je dodawać i zamieniać w Menadżerze urządzeń (po kliknięciu PPM na urządzenie wybierz opcje Właściwości a potem zakładkę Sterowniki).

Sterownik do płyty głównej może mieć postać kilku sterowników do wielu rożnych urządzeń (widocznych w Menadżerze urządzeń - Kontrolery), wiec trudno go chyba będzie odinstalować. Najlepiej gdybyś znalazł inny sterownik do płyty głównej i go zainstalował.

A co do linka, który przesłałeś, to w tamtym przypadku udało się odczytać plik dump (wystąpił BSOD) - więc to trochę inny typ problemu.

Jestem w szoku ale po dochodzeniu ujawniły się problemy:

tak wygląda mój komputer przy resecie gdy wyłączyłem funkcję auto-resetowania

f871dc0687f91467med.jpg

Najbardziej mnie zszokowało jak zresetowałem komputer, z 2 minuty mocno pracował pomimo że nic nie robiłem, to daje Ctrl alt del, użycie Dysku D (hdd 1tb świeżo formatowany 100% wolne było) 98% wchodze a tam plik DUMP3102.tmp który ma ponad 8 GB szok czemu tam a nie w folderze windowsa? ??

no to mam screen tego pliku ale przekopiuje wam będzie prościej szukać itp:

Plik zrzutu: DUMP3102.tmp
Data występowania błędu: 2015-01-03 00:15:14
Typ błędu: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
kod błędu: 0x0000001e
Parametr 1: ffffffff`c0000005
Parametr 2: fffff803`770d2df0
Parametr 3: 00000000`00000000
Parametr 4: ffffffff`ffffffff
[...] tutaj pola puste
Procesor: x64
[...]
Pełna ścieżka: D:\DUMP3102.tmp
Liczba procesorów: 4
Wersja pomniejsza: 9600
Rozmiaru pliku ze zrzutem: 8 562 952 079
Dump File Time: 2015-01-03 00:17:05

wyglowałem i oczywiście niby sterowniki, zaczynam od instalacji sterowników usb 3.0 czekam na posty i z ciekawosci czemu zapisał zrzut na innym dysku (tak nie partycja a inny dysk).

Próbowałem rozwiązać tym sposobem: https://www.youtube.com/watch?v=4AsoPeXr3Uo i po ustawieniu driver verificer drugi blue screen i nowy kod:

błagam pomocy

Czy to jakieś ruszone zdjęcie bo widać tylko białe smugi? Jak tak to masz uszkodzona grafikę. Wrzuć screena z BSV

http://www.nirsoft.net/utils/bluescreenview.zip

no to wstawiłem 2 screeny z 2 bluescreenów, to nie smuga i według mnie na 80% to nie karta graficzna, 

ten system service wyswietlil sie tak jak pisalem wyzej przy driver verificatorze

03476193c2e00c77gen.jpg

==================================================
Plik zrzutu : DUMP376b.tmp
Data wystąpienia błędu: 2015-01-03 01:07:56
Typ błędu : SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
Kod błędu : 0x0000003b
Parametr 1 : 00000000`c0000005
Parametr 2 : fffff800`6029d8b4
Parametr 3 : ffffd001`3e1e6530
Parametr 4 : 00000000`00000000
Spowodowane przez sterownik: 
Spowodowane przez adres: 
Opis pliku : 
Nazwa produktu : 
Firma : 
Wersja pliku : 
Procesor : x64
Adres błędu : 
Adres stosu 1 : 
Adres stosu 2 : 
Adres stosu 3 : 
Nazwa komputera : 
Pełna ścieżka : D:\DUMP376b.tmp
Liczba procesorów : 4
Wersja główna : 15
Wersja pomniejsza : 9600
Rozmiaru pliku ze zrzutem: 8 562 952 143
Dump File Time : 2015-01-03 01:10:02

Plik zrzutu : DUMP3102.tmp
Data wystąpienia błędu: 2015-01-03 00:15:14
Typ błędu : KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Kod błędu : 0x0000001e
Parametr 1 : ffffffff`c0000005
Parametr 2 : fffff803`770d2df0
Parametr 3 : 00000000`00000000
Parametr 4 : ffffffff`ffffffff
Spowodowane przez sterownik: 
Spowodowane przez adres: 
Opis pliku : 
Nazwa produktu : 
Firma : 
Wersja pliku : 
Procesor : x64
Adres błędu : 
Adres stosu 1 : 
Adres stosu 2 : 
Adres stosu 3 : 
Nazwa komputera : 
Pełna ścieżka : D:\DUMP3102.tmp
Liczba procesorów : 4
Wersja główna : 15
Wersja pomniejsza : 9600
Rozmiaru pliku ze zrzutem: 8 562 952 079
Dump File Time : 2015-01-03 00:17:05

Sprawdź pamięć memtestem.

http://www.memtest86.com/downloads/memtest86-iso.zip

94b8c796e466dd55gen.jpg

Przy każdej próbie zmiany w Driver verivier opcji “randomized low resources simulation” na włączoną jest crash lub ten wyżej SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION blue screen. zaktualizuje bios do innej wersji w międzyczasie i odłączę jeden dysk hdd. Pomysły?

Albo w tych dumpach brakuje informacji, albo złe je odczytałeś. Bardzo dziwny jest fakt, ze nie ma informacji o sterowniku który spowodował błąd. Czy odczytywałeś dumpy przy pomocy programu BlueScreenView?

http://www.nirsoft.n…creen_view.html

Jezeli nie, to uruchom ten program i sprawdź, czy nie podaje on więcej danych (wklej je na forum).

Możesz spróbować uruchomić z płyty, bez instalacji na dysku, system Ubuntu (tzw. LiveCD - opcja instalatora: “Wypróbuj Ubuntu”) i jeżeli komputer nadal się będzie zawieszać, to obstawiam, ze to problem ze sprzętem (zapewne uszkodzenie płyty głównej albo zasilacza).

Zrzut zapisany do notatnika robiony przez Bluescreen view. Teraz jestem świeżo po formacie, póki co blue screenów nie miałem ale problem z chrome pozostał więc prawopodobnie bluscreeny też.

można jakoś przetestować zasilacz albo płytę, nie wiem przez napięcia w biosie np ?

Sprobuj uzyc innej przegladarki internetowej.

Podobno sa testery plyt glownych i zasilaczy, ale w celu takiego przetestowania musialbys sie zapewne udac do serwisu komputerowego.

Może to bardziej pomoże, Empire total war robi blue screen przy ładowaniu się mapy, mam pliki .mdmp ale nie potrafię ich otworzyć programy w sieci to głównie malware żądające wykupienia licencji jak np. fileviewpro a bluscreenviewer to jakieś nie porozumienie nie znające formatu

3 losowe crashe zapisane w .mdmp

http://przeklej.org/file/DQ2ABK/empire.1332.crash.2014.12.11T19.6.3C0.mdmp

http://przeklej.org/file/GP8spe/empire.1332.crash.2014.12.12T16.37.12C0.mdmp

http://przeklej.org/file/uiRTIj/empire.1332.crash.2015.1.1T0.21.38C0.mdmp

na ubogo można podejrzeć notatnikiem i wstępnie błąd wskazuje na sterowniki, pomimo formatowania

r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ E m p i r e . e x e : C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ n t d l l . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ k e r n e l 3 2 . d l l D C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ K E R N E L B A S E . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ v e r s i o n . d l l : C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ w i n m m . d l l E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ s t e a m _ a p i . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ u s e r 3 2 . d l l : C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ g d i 3 2 . d l l : C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ o l e 3 2 . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ o l e a u t 3 2 . d l l E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ m s s 3 2 . d l l Ś E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ t b b . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ w s o c k 3 2 . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ r p c r t 4 . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ d i n p u t 8 . d l l 8 C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ d 3 d 9 . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ D 3 D X 9 _ 4 0 . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ d s o u n d . d l l ” E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ b i n k w 3 2 . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ s h l w a p i . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ c o m d l g 3 2 . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ a d v a p i 3 2 . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ s h e l l 3 2 . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ m s v c r t . d l l B C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ W I N M M B A S E . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ c o m b a s e . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ s e c h o s t . d l l Ô C : \ W i n d o w s \ W i n S x S \ x 8 6 _ m i c r o s o f t . v c 8 0 . c r t _ 1 f c 8 b 3 b 9 a 1 e 1 8 e 3 b _ 8 . 0 . 5 0 7 2 7 . 8 4 2 8 _ n o n e _ d 0 8 a 1 1 e 2 4 4 2 d c 2 5 d \ m s v c p 8 0 . d l l Ô C : \ W i n d o w s \ W i n S x S \ x 8 6 _ m i c r o s o f t . v c 8 0 . c r t _ 1 f c 8 b 3 b 9 a 1 e 1 8 e 3 b _ 8 . 0 . 5 0 7 2 7 . 8 4 2 8 _ n o n e _ d 0 8 a 1 1 e 2 4 4 2 d c 2 5 d \ m s v c r 8 0 . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ w s 2 _ 3 2 . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ s s p i c l i . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ d w m a p i . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ p o w r p r o f . d l l ö C : \ W i n d o w s \ W i n S x S \ x 8 6 _ m i c r o s o f t . w i n d o w s . c o m m o n - c o n t r o l s _ 6 5 9 5 b 6 4 1 4 4 c c f 1 d f _ 5 . 8 2 . 9 6 0 0 . 1 7 4 1 5 _ n o n e _ 7 c 5 7 6 9 e a a a 0 a a 3 5 8 \ c o m c t l 3 2 . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ c f g m g r 3 2 . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ d e v o b j . d l l 6 C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ n s i . d l l B C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ C R Y P T B A S E . d l l P C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ b c r y p t P r i m i t i v e s . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ S H C o r e . d l l : C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ i m m 3 2 . d l l : C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ m s c t f . d l l h E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ g a m e o v e r l a y r e n d e r e r . d l l : C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ p s a p i . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ p r o f a p i . d l l L C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ k e r n e l . a p p c o r e . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ u x t h e m e . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ c l b c a t q . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ g a m e u x . d l l ô C : \ W i n d o w s \ W i n S x S \ x 8 6 _ m i c r o s o f t . w i n d o w s . c o m m o n - c o n t r o l s _ 6 5 9 5 b 6 4 1 4 4 c c f 1 d f _ 6 . 0 . 9 6 0 0 . 1 7 4 1 5 _ n o n e _ a 9 e d 7 f 4 7 0 1 3 9 b 3 c 1 \ c o m c t l 3 2 . d l l â C : \ W i n d o w s \ W i n S x S \ x 8 6 _ m i c r o s o f t . w i n d o w s . g d i p l u s _ 6 5 9 5 b 6 4 1 4 4 c c f 1 d f _ 1 . 1 . 9 6 0 0 . 1 7 4 1 5 _ n o n e _ d a d 8 7 2 2 c 5 b c c 2 d 8 f \ G d i P l u s . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ x m l l i t e . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ c r y p t 3 2 . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ m s a s n 1 . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ m s x m l 6 . d l l 6 C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ W p c . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ n e t a p i 3 2 . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ n o r m a l i z . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ w e v t a p i . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ n e t u t i l s . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ s r v c l i . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ w k s c l i . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ s a m c l i . d l l Z C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ W i n d o w s . G l o b a l i z a t i o n . d l l D C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ B c p 4 7 L a n g s . d l l F C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ W i n d o w s . W e b . d l l : C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ d d r a w . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ d c i m a n 3 2 . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ M M D e v A P I . d l l E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ t b b m a l l o c . d l l X E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m c l i e n t . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ I P H L P A P I . D L L @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ i m a g e h l p . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ s e t u p a p i . d l l P E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ t i e r 0 _ s . d l l T E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ v s t d l i b _ s . d l l > C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ s e c u r 3 2 . d l l < C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ w i n n s i . d l l L E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ S t e a m . d l l N E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ S t e a m 2 . d l l P E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ d b g h e l p . d l l V E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ C S E R H e l p e r . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ a t i c f x 3 2 . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ a t i u 9 p a g . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ a t i u m d a g . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ a t i u m d v a . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ A u d i o S e s . d l l 6 C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ h i d . d l l @ C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ w i n t r u s t . d l l ž E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ m i l e s \ m s s m p 3 . a s i ž E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ m i l e s \ m s s o g g . a s i ˘ E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ m i l e s \ m s s v o i c e . a s i ˘ E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ m i l e s \ m s s d o l b y . f l t E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ m i l e s \ m s s d s 3 d . f l t ž E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ m i l e s \ m s s d s p . f l t ž E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ m i l e s \ m s s e a x . f l t ž E : \ P r o g r a m F i l e s ( x 8 6 ) \ S t e a m \ s t e a m a p p s \ c o m m o n \ E m p i r e T o t a l W a r \ m i l e s \ m s s s r s . f l t 8 C : \ W i n d o w s \ S y s t e m 3 2 \ a v r t . d l l ? ˙˙ “DŮ ř˙˙ €˙? €˙? ‰Ŕ €˙? ÖąęŔ nŠţ? ô@ Ś@>Ů+ S + + lÄ Č $Ă —ESv# F Č + ˙˙“DŮ ř˙˙ ˙˙ €˙? €˙? ‰Ŕ €˙? ÖąęŔ nŠţ? ô@ Ś@ ick_down m_last_updačö˙˙ Đ˙˙ 4 Ŕ /8Đ˙˙@µđŕ˙˙0l4€ú˙˙ 13eř˙˙ 9!eř˙˙ťPŕ˙˙ @® €ňq ŕ˙˙? pűö˙˙ ¸}űö˙˙ Üľ}űö˙˙ w €ö˙˙‡čdř˙˙ 95 ŕ˙˙ ŕ[ŕ˙˙[ŕ˙˙ J« eř˙˙Ţ ˙˙˙˙? ˙˙ €˙? €˙? ‰Ŕ €˙? ÖąęŔ nŠţ? ô@ Ś@%úi$+ S + + )m Ś ”ź L×sw# ź + ˙˙ €˙? €˙? ‰Ŕ €˙? ÖąęŔ nŠţ? ô@ Ś@ ick_down m_last_upda€ő˙˙

c:\buildslave\steam_rel_client_win32\build\src\overlay\gameoverlayrenderer\Release\GameOverlayRenderer.pdb RSDS™‚řv,qFŠd%ĐüeĚd psapi.pdb RSDS¨INíďC‚Nř2 ů‰ profapi.pdb RSDS^ÝźR•ĐHŞö“˝Ő§… Kernel.Appcore.pdb RSDSőř/« ˙ĘB•«ř!9«0 wUxTheme.pdb RSDS˙…ĽµtĄuF“&¦ÓŮť˘ CLBCatQ.pdb RSDS&ɧŁĹ$K“‡OwxZ gameux.pdb RSDSęă÷ ćiG»ą2Ę|±ß comctl32.pdb RSDSĹĄaˇ°ĐF…Ę,ř˛{ý™ gdiplus.pdb RSDSĽ0&ŔłLŻŮCśĽXŹ XmlLite.pdb RSDSŞŠđ)N‹Z­˘ŽŃf€ crypt32.pdb RSDSGwGú®Ł@ [‘ú msasn1.pdb RSDS¶h /"˝cKŞ_RRo msxml6.pdb RSDS„tŔµI»
A»ĄŞN0Y> Wpc.pdb RSDSÁ •<=BA¸&ü9BŰ>+ netapi32.pdb RSDS%CľÓ)ĽI›>“ŇWŞÂ normaliz.pdb RSDS–EĚŚf
M˛ć,Ŕ
I wevtapi.pdb RSDSĂěĘÚ±H­xů_‚_ â netutils.pdb RSDS ŮcTÜH–V\ NDľ– srvcli.pdb RSDS˛%4ű¨¨§Jˇ÷±:›Q­. wkscli.pdb RSDSôŕJ±ř‹MąĂ¨ôťŢ|C samcli.pdb RSDSę8 PŰ D¶­eËź/ Windows.Globalization.pdb RSDS€˝Š´Âč¤Oąoó†µxš Bcp47Langs.pdb RSDSă/|}śHŽ~ô%şËő‹ Windows.Web.pdb RSDS$=nH08ĄO†Lą[~&gŞ ddraw.pdb RSDSřÎŁwľ!-I®‡I×ř/ąY dciman32.pdb RSDSŻ!»ł_ĄA˘mv,Ůr(• MMDevAPI.pdb RSDSÂ…k†ÁWBŹliMë- z:\itt\branch_tbb21\tbb\1.0\build\fxeowin09icc10_1_021_32_vc8_fxeowin09_release\tbbmalloc.pdb RSDSd,ú9 óG¸
¶´ýD c:\buildslave\steam_rel_client_win32\build\src\clientdll\ClientRelease\steamclient.pdb RSDS0¬ŮBlL«K’Ďť& iphlpapi.pdb RSDSVUdšJEšN“9çŘ imagehlp.pdb RSDS˙‰‘zžVN·–:YˇţŮl setupapi.pdb RSDSíĄ_Őu¨F©âůŐŃGW c:\buildslave\steam_rel_client_win32\build\src\tier0\Release\tier0_s.pdb RSDS/ĄŚ…L’ş ÚhS˙ c:\buildslave\steam_rel_client_win32\build\src\vstdlib\Release\vstdlib_s.pdb RSDSnÄ80Đ—H‡@ěͱ˝s secur32.pdb RSDSh1©,feIž ®üu˘łb winnsi.pdb RSDSAG^WyÁSN i¤¶)Á† c:\buildslave\steam_rel_client_win32\build\src\steam2wrapper\Release\steam.pdb RSDS9š9ééˇ0CŻ ¸Ň%Ó c:\p4clients\rel_beta\Projects\GazelleProto\Client\Engine\VC80_Release_Static\SteamEngine.pdb RSDS۞ҕ¶V¸D©´" caú— dbghelp.pdb RSDS­0ż)f\A j!n8L u:\p4clients\taylor_pubkeys\ThirdPartyCode\DebugNet\Release\BugslayerUtil.pdb RSDSbŽÍT\§H«jL×D c:\workarea\14.30\drivers\cfx\build\wNow\dll\B_rel\aticfx32.pdb RSDSoÖŠźĄ÷-O©výoń^’W c:\workarea\14.30\drivers\pxproxy\umd9\build\wNow\B_rel\atiu9pag.pdb RSDSŢk%V@˝%B——Ăä´ř c:\workarea\14.30\drivers\dx\udx\wNow\bld\dll\B_rel\atiumdag.pdb RSDSxµU€zňµG P2—X c:\workarea\14.30\drivers\dx\shared\mva_vhd\mmd\build\wNow\B_rel\atiumdva.pdb RSDSŰ5B]ČëF«MP+~R- AudioSes.pdb RSDS.=5ΊLŹrZ±ś\ hid.pdb RSDSÍ Ůô¸‹F–ŇĽŕĂ‘B wintrust.pdb RSDSNçDD-´H´đ<žęI C:\devel\projects\mss\build\win\mssmp3.pdb RSDS!XŞZÂBčD´RHą»ń C:\devel\projects\mss\build\win\mssogg.pdb RSDSxđ1ŃA,K‹¶X5&· C:\devel\projects\mss\build\win\mssvoice.pdb RSDS®É”?űT9B–Vi¬Iű C:\devel\projects\mss\build\win\mssdolby.pdb RSDSiâ¦AéŰ F¦9Ą¸ÖÉÚ C:\devel\projects\mss\build\win\mssds3d.pdb RSDS—6Đ„,N—©ĐçF C:\devel\projects\mss\build\win\mssdsp.pdb RSDSţ#NˇýĂN•CÇ~ŰůĚ C:\devel\projects\mss\build\win\msseax.pdb RSDS‰ňô—Ů1G˝Őí-QÓu C:\devel\projects\mss\build\win\msssrs.pdb RSDSkŕń’…ţKŤ!Ç
źk avrt.pdb EXCEPTION_BREAKPOINT E

Odczytaj te dumpy programem BlueScreenView i wklej raporty na forum.

tak jak napisałem wyżej plik  .MDMP Minidump nie jest obsługiwany przez  Bluescreenviewer  pliki wstawiłem wyżej można pobrać sprawdzić