mam taki problem
przy tylko jednej grze komputer mi sie resetuje ,ta gra jest Tibia ,gdy wlaczam inne gry sieciowe itd nic nie jest tylko sie resetuje kiedy wlacze tibie! ![]()
Próbowałeś przeinstalować grę ?
Pokazują się jakieś komunikaty błędu ?
Spróbuj uruchomić grę w trybie zgodności z Windows 98.
kilkakrotnie ponownie instalowalem gre i nic nie dalo.Nic nie pokazuje ,pogram max 5 min i sie resetnie ,dziwne jest to ze tylko przez tibie sie resetuje.
Próbowałeś ?
Sprawdź w Menadżerze zadań (zakładka Procesy), czy Tibia nie wykorzystuje w 90-100% procesora.
czemu tylko przy tej grze resetuje sie?? :-x
kumpel mi cos mowil o windowsie 98 ale kiedys mialem windows xp i bylo dobrze
czy Tibia nie wykorzystuje w 90-100% procesora. Czy to jest te CPU ? (niestety nie znam sie az tak na komputerach ) 
Ja nie piszę, żebyś instalował Windowsa 98, tylko spróbował uruchomić grę w trybie zgodności z Windows 98, czyli:
Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonie Tibii na Pulpicie, Właściwości, zakładka Zgodność, zaznacz “ptaszkiem” : Uruchom ten program w trybie zgodności z: i wybierz z rozwijanej listy Windows 98/Windows ME, Zastosuj i OK.
EDIT:
Tak, zużycie procesora, to kolumna CPU.
jak biore menedzer zadan ,procesy i tam jest CPU przed tym jak nie mialem zgodnosci z windowsem 98 te CPU wynosilo 80-95 a teraz 0-30 czy to ma znaczenie?
czy to moze rozwiazac ten problem? 
Jak sam widzisz, ma bardzo duże znaczenie. Wtedy procesor niemalże był całkowicie obciążony, a teraz zaledwie w 30%.
Wydaje mi się, że tak.
Uruchom grę i testuj.
jednak gdy urochomilem gree to po 2-3 minutach CPU wynosilo 80-99 :shock:
wydajnosc procesora wynosi 95-100 tylko gdy wlacze tibie
czy mozna te obciazenie procesora przy wlaczeniu tibi jakas zmiejszyc? bo przy tibi uzycie procesora wynosi 95-100 ,czy jest jakis inny sposob??
seba mam jeszcze jedno pytanie ,czy to moze byc zwiazane cos w biosie??
Wyczyść wnętrze komputera z kurzu . Zwróć uwagę na radiator z wentylatorem.(ten na procesorze) .