Resety kompureta i blue screeny

Nie zrobie zdj bo aparat w tel padl ale wpisze ci wartosci … a wiec tak

DDR3 Voltage 1.500V
CPU Coltage Control 1.4125V
CPU NB VID control 1.2150V
Normal CPU Ccorr 1.14125V
Normal CPU Vcore NB 1.1750V

I w biosie pokazuje mi napiecia w +12v -12.312
+3.3v pokazuje 3.417v

Aha i w biosie mam w procku max taktowanie odblokowane 4200 a on w kazdym occt albo gdzies max kręci do 3600

OK, tu więc wstępnie wykluczyliśmy niestabilny zasilacz, mieści się w normie atx.

Nie machnąłeś się w w tym .1.14 zamiast 1.41?
Mniejsza z Tym, nie dałeś jakiegoś potwornego. Mimo to dałbym mniej, poniżej 1.4 tym bardziej, że nie podałeś temperatury…a przy “takim modowanym” zestawie kombinacja przyczyn niestabilności rośnie dodatkowo.

Po kiego… z karty trupa nic nie wyciśniesz, ale ok przynajmniej jedną rzecz wiemy :wink:

Weź kartę i podepnij do brata, kolegi lub gdziekolwiek.
Na chwile obecną wygląda, że przy “nagrzaniu się” w czipie karty lut nie zwiera, ale to musisz na drugim kompie sprawdzić. W sumie to bardzo prawdopodobne, karta ma swoje lata i możę umknąć na złomowisko.
JEŻELI na drugim pc potwierdzi się, to możesz próbować reanimacji podpiekaniem w piekarniku, ale NIE PRZED SPARWDZENIEM.Może się okazać, że jednak nie ona i uszkodzisz :wink:

Posiadam jeszcze plytę glowna z proceaorem intel pentium 2 rdzeniowym 3.5 ghz i tam moze podepne karte i zobaczymy ale to jutro :slight_smile: dam znac co sie stanie

Brawo! :slight_smile: Będziesz potrzebował tylko dysku/live cd żeby sterowniki były i odpalić jakiegos “benchmarka”.

Dyak 80gb z jakiegos pc z przed wieku moze byc ?

Dowolny, nawet 20 GB z Windowsem XP, bylebyś tam miał jakiegokolwiek WIndowsa/ Linuxa żeby obciążyć kartę.

Mam win 10 na pendrive ale 2 klucza nie mam to najwyzej bez klucza tam po instaluje aha i nie mam pasty na procesor a na tym pentium nie ma … niestety mam zapalenie płuc i nie kupie zadnej pasty mozna na pare h dac jakis zamiennnik ?

Aha i nie dodalem litery zrobilem test Occt a nie ze podkręcalem :smiley:

Tym kluczem najmniej się przejmuj, Microsoft sam udostępnia(ł) jakieś 30 dniowe wersje testowe, więc chyba o te 2 godziny do testu za piractwo Cię nie wsadzą (umowę naruszysz).

Wiesz co, daj bratu dwie dychy lub innemu koledze i niech Ci sprawdzi, albo za dychę niech Ci kupi taka strzykawka to 2 zł najtańszej w każdym sklepie. Z prostej czynności robi się problem na 80 postów :wink: Pasty niczym nie zastąpisz, no chyba, że masz pastę termoprzewodzącą silikonową jak dla elektroników, to od biedy na procek może być. Teoretycznie, u znajomych widziałem to, można mieć chłodzenie i bez pasty, im się nie spalił, ale był blisko. Tobie ejdnak nie polecam do stres testów

Ogolnie na tej plycie po podłaczeniu wszystkiedo do tego dysku co mialem nawet obraz sie nie pokazuje …

Po podlaczeniu poprzednich czesci komputer startuje ale windows uszkodzony robie reinstal …

Nie kapuje, sprawdzałeś na płycie bez pasty? I nie było żadnego obrazu z karty na monitorze?
W jaki sposób Windows uszkodzony? Jakich poprzednich części? Przecież tylko kartę wyjąłeś, a wyjęcie karty i podłączenie w żaden sposób nie wpływa na pliki windowsa, co Ty tam robisz bo już głupieję.

Niee falszywy alarm żle dysk podlaczylrm xdd ale najciekawsze jest to ze jak podłaczylem karte i wszystko do kupy z procka 8 rdzeniowego pokazuje mi 2 rdzenie xdd

Czy dysk, ten z Windowsem, wziąłeś z AMD-> podpiąłeś do 2 rdzeniowego INTELA-> podpiąłeś do AMD?

No tak ale juz wyłaczylrm pc bo mi nie pasowało jak mniemam wszystkie ustawienia z tego intela sie zapisaly na dysku i ten amd chodzi z ustawieniami intela i musz format zrobic ?

Tak w obu jest 1.4125 i mniejszego napiecia nie moge dac ale ogolnie zauwazylem ze w miejcsu na kabel 4 pin płyta robi sìe przy obciązrniu gorąca

Mein GOT! Naprawę zrób, może zadziała. Czyli wychodzi, że test z tą kartą na Intelu tez o kant d… rozbić. Miała absolutne prawo nie działać jak z innego procka przełożyłeś Winda (żebyś chociaż partycję wydzielił pod intela i na niej zainstalował czystą kopię…).

Daj tą kartę bratu, bo tak tego nie zdiagnozujemy na odległość, nie jestem w stanie przewidzieć wszystkich “problemów:P”.

Wiesz moze dlaczego płuta przy wejsciu na zasilanie procka sie tak grzeje ?