Mam bardzo poważny problem z grą Resident Evil 4…wczoraj zakupiłem oryginalną, polską wersję gry, zabieram się wieczorem do zabawy …a tu zonk:P zamiast normalnego, PieCowego sterowania WSAD+mysz są jakieś kombinacje alpejskie WSAD odpowiedzialny za ruch, strzałki za kamerę…co to ma znaczyć w ogóle? ja, wychowany na PC nie umiem grać jak na konsoli:P
I teraz moje pytanie, czy można jakoś uaktywnić sterowanie myszą? czytałem juz w necie ze potrzebny jest programik (zdaje się MouseAimFix), ale on u mnie nie działa…doczytalem dalej ze ten program nie dziala z oficjalną wersją europejską, a na scrackowanych piratach działa…i co mam zrobić? nie da rady ruszyć myszą?
Myszki to tu się chyba w ogóle nie używa . Wszystko klawiaturą albo jak ktoś ma padem. Ja gram na klawiaturze. Hardcore .Na początku to był koszmar teraz się przyzwyczaiłem i gra się fajnie. Najgorzej jest z tymi momentami zręcznościowymi gdzie ci wsykakuje 5+6 albo 3 i musisz to wcisnąć w odpowiednim momencie. Na początku nie łapałem o co chodzi, teraz mam przed kompem kartkę z opisem sterowania i gra się dobrze :). No a poza tym to gra jest ŚWIETNA!
Po instalacji powinienes miec 2 ikonki od tej giery jedna to jest od gry na klawiturze a druga od grania mychą . jezeli odpalasz ta ikonke od grania mycha a w grze myszka nie dziala to najpierw pobierz to http://www.tucows.com/preview/292788 zainstaluj . pozniej uruchom ten program a nastepnie uruchom gre oczywiscie z ta ikona od grania z mycha u mnie działa 8)