Restart kompa przy włożeniu płyty CD

Jeszcze dziś miałem dwa problemy związane z moim komputerem. Włączając go, co chwilę się resetował aż w pewnym momencie “zaskoczył” i działał normalnie. Jednak, jeśli włożyłem płytę do napędu CD-ROM komputer automatycznie się resetował. Potem musiałem kombinować jak tę płytę wyciągnąć gdyż moja machina ciągle się resetowała. Kupiłem sobie nowy napęd - nagrywarkę i jeden z problemów tym samym został wyeliminowany. Mianowicie komputer włącza się już normalnie. Jednak drugi problem pozostaje dla mnie zagadką, bowiem gdy włożę płytę do napędu komputer znów mi się resetuje. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

Wygląda na zasilacz, podłącz mocniejszy i na pewno sprawny i zobacz.

Niestety sprawa wygląda podobnie. Wkładam płytę i komputer się resetuje.

A taśmę sygnałową napędu wymieniłeś na nową.

I poprawnie ją załóż.

I na 98 % to wina zasilacza lub napędu.

tak jak mowi JNJN musisz miec już ledwo chodzącą zasiłke … wymien i problem powinien zniknąc …:wink:

Zrobiłem tak jak powiedzieliście. Ponownie wymieniłem zasilacz na ten stary przy którym mi się komp resetował z tą różnicą, że sam go naprawiłem bo na nowy sprzęt to nie mam co liczyć :? Zainstalowałem sobie Nero, ale komp mi zaczął mulić. Wrzucam loga może ktoś zerknie? Byłbym dozgonnie wdzięczny.

Mam przy okazji pytanie. Co to jest?

Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

ADS.exe

:arrow: Klik

Plik został usuniety. Niestety nie zmienia to faktu, że komputer strasznie długo się mi ładuje. Na załadowanie systemu Windows XP muszę czekać nawet do 2 min. Przypominam że po zainstalowaniu programu Nero wszystko było super. Jednak kiedy wyłączyłem komputer i po jakimś czasie znów go włączyłem już zaczął się problem z ładowaniem systemu.

Wrzucam log z HiJacka:

ComboFix:

Oraz z Silent Runners