Restart PC

Witam

Komputer podczas ładowania gry (Wiedzmin 3, CS:GO, Mafia 2) restartuje się (bez żadnych błędów) i ponownie się włącza jakby nigdy nic.

Czasem zdarza się tak też podczas dłuższego użytkowania bez prawie żadnego obciążenia.

Wszystkie sterowniki aktualne, podejrzewam uszkodzenie któregoś z podzespołów ale nie jestem pewien, a może ktoś ma już doświadczenie i ma jakieś pomysły co może być nie tak.

Komputer mam tydzień zamówiłem go na morele.net

PC SPEC:

1.Procesor Intel Core i5-6500, 3.2GHz, 6MB

2.Płyta główna MSI B150M Mortar, B150

3.Karta graficzna MSI GeForce GTX 1060 OC V1 6GB GDDR5 (192 Bit) 

4Pamięć Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHZ

5Zasilacz Corsair VS Series 550W 80PLUS 120mm 

6Obudowa SilentiumPC Aquarius X70W 

7Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5’’, 1TB

8Dysk SSD Transcend SSD370 128GB 

9Napęd LG SuperMulti GH24NSD1 

Sprawdziłbym temperatury w OCCT. ZObaczył czy w nim również wywala w różnych testach. Sprawdziłbym dysk w crystal disc info. Tylko zasilacz przychodzi mi do głowy jest markowy ale zawsze jest szansa że fabrycznie możę być trafiony. Ile masz ten PC ? Był składany ? I zawsze możę być coś z pamiecią nie teges 

Pamięć sprawdzona. Nie wykryło nic

Był składany przez morele, mam go tydzień. :confused:

Temperatury przy pracy w przeglądarce,spotify,itd.:

CPU 27-32 stopni BOX

GPU 36-38 stopni

dysk sprawdz w crystal disc info jeżeli nic to musisz sprawdzić zasilacz inny lub sprawdzić u kogoś swój np. 

Zasilacz

Płyta

Karta grafiki

Pamięć

Inne

Reklamuj.

Chłopaki już raczej wszystko napisali… Jak ja bym robił (poza oczywiście na gwarancję):

Najbardziej prawdopodobne to k.graficzna, albo zasilacz, który nie wyrabia przy dużym obciążeniu prądowym.

Dzięki za pomoc.

PC pojedzie w poniedziałek do reklamacji zobaczymy co tam wykombinują :smiley: