Muszę się gdzieś uwywnętrznić , jako że używam foxa od bodajże 2004 roku czyli od początku kiedy wyszedł , jestem przyzwyczajony do tej przeglądarki i lubię ją za kilka rzeczy , których nie ma w innych przeglądarkach , ale ostatnio w sumie pewnie od paru lat coraz większe problemy są z używaniem firefoxa , doszło do tego , że gdy przeglądam internet np teraz dzieje się coś takiego : wolno się włącza , sam sie wyłącza ( firefox ) , problemy z flaszem (non stop) , zawieszanie sie przeglądarki , praktycznie za każdym razem po uruchomieniu , paranoja , mam też zainstalowwanego chroma i IE11 swoją drogą niebo szybsze obie przeglądarki i zero problemów , czas na zmiany ? Może zacząć używać IE ? Formaty dysku nic nie pomagają , czy nowe instalki , mam najnowszą wersję , żadnych dodatków zainstalowanych (ani jendego) , może ktoś ma podobne problemy z firefoxem i ma jakieś sugestie poza zmianą przeglądarki.Teraz to już nawet boję się wchodzić na stronę banku i robić przelewy bo jak mi się wywali w czasie transakcji to du…a
Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu Swojego posta-> następnie skorzystaj z opcji Użyj pełnego edytora. Dziękuję za uwagę.
Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.
Nowy Firefox z dodatkami chodzi jak burza. W tym przypadku, jest od “W sumie od paru lat” jakiś konflikt ustawień w Firefoxie. Na którejś wersji prawdopodobnie został skopany profil i to się wlecze. Trzeba odinstalować adobe flash player dla Firefoxa, odinstalować go, usunąć foldery ustawień a appdata/document and settings - użytkownika w danych aplikacji, nawet te ukryte Mozilli w ustawieniach lokalnych, przeczyścić ccleanerem i ponownie zainstalować tą przeglądarkę i przy instalacji odznaczyć usługę utrzymania. Nie importować ustawień. Niczego. Nie korzystać z przywrócenia ustawień przez synchronizację. Wejść w opcje i poustawiać Firefoxa od nowa. Ustawić stronę startową. W ie eksportować ulubione do pliku html i w Firefoxie kliknąć na zakładki, zakładki nie posortowane i zaimportować z pliku html. Z poziomu Firefoxa zainstalować adobe flash player.
Tak zrobiłem z grubsza odinstalowałem foxa wyczyściłem cleanerem po odinstalowaniu później po restarcie jescze raz , wyszukałem wszystkie pliki mozilli i usunąłem , nie wszystko bo paru plików nie udało mi się usunąć bo jakieś systemowe pliki , no ale zainstalowałem najnowszą wersję 27 i jest napewno lepiej , szybciej , zobaczymy jak będzie dalej , na razie jest ok.
Jak chcesz mieć aktualna to robisz za pomoca mozilla backup wszystkie kopie zakładek i ustawień swoich. za pomoca revo uninstaler free 1.94 z tego programu wywalasz mozille i na nowo instlaujesz bo psuja sie programy stery z reguły jak aktualizujemy lub reinstlujemy bez odinstalowania ( nakładamy ) i robi się wia domo bajzel.