Zaznaczasz do skanu wszystkie partycje, potem File => Standard scripts => zaznaczasz opcję 2 => klikasz Execute selected scripts => po zakończeniu skanu klikasz ikonę dyskietki po prawej stronie, zapisujesz log i podajesz tutaj jego zawartość.
z gmera nie mogę zapisać , tzn. po zakończeniu są tylko opcje Szukaj / OK / Anuluj. W trybie awaryjnym rozdzielczość jest sfiksowana, może dlatego nie widać.
Logi robione były w trybie awaryjnym bez dostępu do sieci. W innym trybie od razu komp się restartował.
Loga z combofixa nie mam. Bo w trakcie zrestartował się komuter.
Wiem, że dziwnie to wygląda. Mi nerwy puściły wcześniej i zastosowałam ComboFixa #-o
Przed całym zamieszaniem, jedynymi “nietypowymi” działaniami było zaktualizowanie windowsa (?), żeby oglądnąć archiwalne wydanie teleexpressu na tvp.pl i plik audio radia (zamiast zapisać, poszło “otwórz”). Teoretycznie wszystko miało być OK.
Pytkę Windowsa mam. Z formatowaniem nie ma problemu, poradzę sobie
Przeskanuję Dr.WEB CureIt; jeżeli zacznie się restartować to loga wkleję jutro w pracy.
Zakładka Tests => Start (trochę potrwa) - wklejasz zawartość pliku eventlog.txt (będzie w folderze programu), potem zakładka SMART , klikasz Get SMART. PPM na tablicy wynikowej => Copy ALL to Clipboard i wklejasz tutaj.
Sorki, że dopiero odpowiadam, ale nie było mnie dłuższy czas.
Boczna częśc obudowy jest zdjęta (długo przed problemem restartowania się kompa); kurzu też zbytno nie ma. mimo to komputer został przeczyszczony ponownie.
Na początek odinstaluj narzędzia typu Alcohol i Daemon. Potem usuń za pomocą SPTDinst sterownik SPTD (uruchamiasz program, jeśli wyżej wymieniony sterownik zostanie wykryty pojawi się opcja Uninstall którą wybierasz, potem OK => restart komputera).
Może w końcu GMER się nie zawiesi. Spróbuj go uruchomić, spróbuj też uruchomić Combofix’a (wpisz w Start => Uruchom => Combofix /Uninstall , pobierz jego świeżą kopię i uruchom).