Restartuje sie sam komp! pomocy

Athlony zawsze mocno się grzeją podczas grania i temperatura może nawet być powyżej 60’C!Ale to nie przeszkadza no chyba że masz ciągle powyżej 70’C.

mi sie restartował jak miałem proca podkręconego, jeśli masz podkręconego do wróc to ustawień domyślnych :stuck_out_tongue:

raczej nie jest podkrecony! a czy da to cos jak ktorys z kolegów mówił tuttaj ze ramy przełoże do innego gniazda

??

możesz spróbować, choć wydaje mi się że to nic nie da

noto co samo wyczyszczenie z kurzu mi pomoze co mam zrobić?? juz niewiem co z nim robić??

a kiedy kupiles ten zasilacz?

10 czerwca !!

używany czy prosto ze sklepu?

oczywiscie ze ze sklepu nówka sztuka!! jak mialem stary to w nim tak prykało cos jakby paralizator coś w podobie

U mnie jest tak samo, ale gdy zdejme obudowe to wszystko gra, ale nie zawsze po zdjęciu obudowy komp ma chłodniej :?

o zciąganiu obudowy http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=83217&highlight=

Na moje oko to jest coś nie tak z dyskiem twardym. Jeśli masz ze śtrdoka dziwne dźwięki to najlepiej zcharakteryzuj z czego te dźwięki się wydobywają. JA po przeczytaniu tego tematu uważam, że jest to raczej dysk twardy. Mi pomogła zmiana kabla i gniazda. Przełączyłem dysk z 1 gniazda na płycie głównej do innegi i zmieniłem kabel i wszystko już chodzi, a miałem podobny problem ;).

Miałem to samo. Okazało się, że to wina procka, nie tylko u mnie się tak działo. Wyjmij procesor i sprawdź czy od strony gniazda na procku nie ma takiej jakby pary, albo jakiegoś nalotu. Albo po prostu idz do kogoś z procem i sprawdź jak u niego będzie chodził:).

powiem ze słychac tam w dysku czasami jak w coś wchodze chrobotanie ale to zalezy czasami jest cicho a czasami głosniej!! wiec co mam zrobić

??

temperatura procka wporządku !!

Temperatura procka w porządku.

Po prostu dysk Ci pracuje:)

tak dysk pracuje ale czemu sie restartuje??

Przyczyną może być naprawdę każdy podzespół…stawiałbym na procka, bo te athlony mają takie “zagrywki”. Najprościej będzie się przekonać testując u kogoś. A ciche chrobotanie dysku nie oznacza, że jest zepsuty. Dysk po prostu zapisuje dane, więc slyszysz takie coś. Niektóre dyski nie są tak dobrze wyciszone.

a j3esli mam zepsuty dysk to dlaczego działa ?? czy da sie tego procka naprawic ??

Nie wiem czy jest sens naprawiać ( przypalonego procka raczej nie naprawisz) . Za nieduże pieniądze kupisz nowego, albo zainwestuj w płytę i proca z nowszym socketem. Wybór należy do Ciebie.