Po wymianie zasilacza na aerocool 450W i karty graficznej na hd 5750 komp dziwnie mi się włącza. Gdy przyciskam przycisk power, komp startuje i następuje od razu jakby seria resetów. Następują one co ok 1s. Jest ich kilka (coś jakby robiło takie ciche puk w kompie, podobnie jak przy przyciśnięciu przycisku reset). Wiatraczki działają. Następnie słychać krótkie PIK (takie jak zwykle podczas włączania kompa) i komputer włącza się normalnie (w tym momencie startuje dysk). Po uruchomieniu komp działa już super.
Proszę o pomoc, nie wiem co mam robić…
Na innych forach nikt mi nawet nie chcial pomóc, wierze że u was cos wskóram.
Trzeba zobaczyć jak komp zachowuje się na innym zasilaczu - 450 W może do tej karty grafiki być za mało - choć NIE znam tego zasilacza poczytaj w goglach.
Może karta grafiki potrzebuje dodatkowego zasilania ?
Reset biosu dowolna metoda zworką lub baterią, ustaw tylko co trzeba i zapisz Save i zobacz.
4.Inne
Jeśli na poprzednim zasilaczu i karcie było OK, problem leży w nowym zasilaczu i karcie. A mnie to wygląda raczej na problem zasilacza, czyli albo uszkodzony, albo ma za mało Amper na linii +12V i dlatego przy starcie kompa, gdy jest największe obciążenie jest problem.