Proszę o wypowiedź tych , co na własne oczy , czy jest różnica w wyświetlanym obrazie z monitora , który jest podłączony przez HDMI?Obecnie posiadam podłączony monitor przez RGB , no i mam dylemat czy będzie różnica jakości.Obecnie nie posiadam kabla HDMI i nie mam jak sprawdzić.Posiadam monitor LG LED FullHD M2250D.
Jakaś różnica jest, nie duża ale widać. Jaki masz problem kupić kable za 15-20 zł?
Nawet się nie zastanawiaj, różnica jest i to całkiem spora. Ostrość przede wszystkim.
U mnie akurat nie zauważyłem na 22 calowym monitorze w rozd. 1680x1050 jakiejś super zmiany. Tylko co ci zależy , skoro nie ma żadnych minusuów a tylko plusy takie złącze. D-sub powoli idzie do lamusa już, stare jak świat wejście i praktycznie odstępuje się już od niego.
pożyczyłem kabel od kumpla no lipa , obraz nie jest do końca rozciągnięty.Ale to mniejszy problem poradziałem sobie już z tym , ale drugi problem to kolory… ;/ , wogole jakieś takie wyostrzone , czcionka rozmazana ■■■?!.Podłączyłem Xbox’a śmiga jak ta lala
Obraz ustawić musisz w samym TV:
Menu Obraz
Proporcje ekranu
1:1 Piksel. Wtedy będziesz miał dokładnie od rogu do rogu. Nie działa, jeśli masz dwa monitory podłączone i ustawione na tę samą rozdzielczość - np. w laptopach tak będzie. Wtedy musisz kombinacją Win + P przełączyć na opcję “Tylko projektor”.
Co do kolorów - ustawiasz w tym samym okienku jako Tryb obrazu. Nie bierz Żywego, bo słabo wygląda ten tryb, za jaskrawe wszystko jest.
Uprzedzę pytanie - mam ten TV, ale z dopiskiem DF po nazwie :-).
było 1:1 i było na cały ekran(prawie) ale jakość… , dobra tam zostaje przy RGB jakość-super.
Może kabel słaby, albo za długi.
Skoro mówisz, że przy RGB taki super, to może sam też sprawdzę :razz:
Kablek HDMI słaby?
Przecież wszystkie są takie same, liczy się tylko długość. Po 15 metrach spada jakość obrazu.
Masz wszystko rozciągnięte itp bo masz źle ustawioną rozdzielczość.
Jaką masz kartę i sterowniki?
karta gigabyte 6850 1gb oc sterowniki v.12.3
A jak podłączasz kabel HDMI to jaką masz ustawioną rozdzielczość?