Nie będe zakładał nowego tematu jak tu gadacie o komputerach i chce spytać czy na tym zestawie pójdzie mi Ring Of Elisium ?
Procesor : Amd rx 8300 3,3 MHz
Karta graficzna : readon r7 240
Ram 16gb ddr3
Nie będe zakładał nowego tematu jak tu gadacie o komputerach i chce spytać czy na tym zestawie pójdzie mi Ring Of Elisium ?
Procesor : Amd rx 8300 3,3 MHz
Karta graficzna : readon r7 240
Ram 16gb ddr3
Ledwo się zalogowałeś na forum i już się podpinasz się pod cudzy temat, bo tak Ci się zachciało. To niezgodne z zasadami forum.
Grzeczniej.
Wydzieliłem temat.
r7 240 służy do wyświetlania obrazu więc wg mnie nie.
Witam tak jak w temacie
Specyfikacja :
Procesor: AMD FX8300 3,3GHz
Karta Graficzna : Readon R7 240 2GB
RAM: 16GB ddr3
Chodzi o gre Ring of elisium
Co to za procesor z taktowaniem z poprzedniego wieku??
mogę podkręcić do 4,2 ale nie wiem czy płyta główna da rade
Litości popraw na FX przy procesorze i 3.3Ghz, a nie Mhz.
AAAA pomyłka :PP
taki
a ogólnie w wymaganiach jest intel i geforce a nie ma amd i readona dlatego założyłem temat
Pomyśl, patrząc na swój procesor, a jakie są wymagania i po kojarz Zgadniesz czy pójdzie, czy nie Chodzi o parametry sprzętu, a nie to czy Intel czy AMD
Zasilacza nie skomentuje w ogóle.
n po parametrach pójdzie ale czytałem że karta że ta r7 nie uciągnie większych gier
Ile tych tematów? Jeden, wydzielony z innego to za mało? Połączyłem oba tematy, a ostrzeżenie już otrzymałeś. To Ty masz się dostosować do forum, a nie forum do Ciebie.
W dawnych czasach, kiedy gry kupwało się w pudełeczkach w sklepie (lub u Janusza biznesu na rynku), to każdy dzieciak wiedział, że na opakowaniu jest rubryczka wymagania systemowe.
Rekomendowane: Intel Core i5-2500 3.3 GHz, 6 GB RAM, karta grafiki 2 GB GeForce GTX 1050 lub lepsza, 10 GB HDD, Windows 7/8.1/10 64-bit
Minimalne: Intel Core i3-8130U 2.3 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB GeForce GT 730 lub lepsza, 10 GB HDD, Windows 7/8.1/10
Źródło: https://www.gry-online.pl/
Rasumując: karta prawie jak 730, jest więc szansa , ze na minimalnych byłoby grywalnie: pod dwoma warunkami ok 25-35 wystarczają Ci w stzrelance, masz w karcie ddr5, nie ddr3. Jak DDR3, to pisz list do Mikołaja o nową;-)
I tak na przyszłość:
Gdy wciśniesz przycisk dowiesz się czy Twój komputer spełnia minimalne wymagania - wymagane jest najpierw uruchomienie pliku exe, który sprawdzi co masz na pokładzie.