RMVB - nie mogę odtworzyć pliku

Witam.

Mam problem z odtworzeniem filmów w formacie RMVB. Posiadam najnowsze kodeki K-Lite Codec Pack, Real alternative. W żadnym programie nie moge odtworzyc: Sub-edit, All palyer, Media Player. Jak otwieram przez All Palyer to pisze, że brakuje real alternative, jak przez Sub-edit to pisze, że format nie jest obsługiwany:AviTAg:rmvb.

Prosze o jakąs radę.

Odinstaluj Real Alternative i zainstaluj go ponownie, upewniając się, że podczas instalacji masz zaznaczoną integrację plików RealMedia z kodekami Real.

PS. Przy wyborze składników do instalacji wystarczy jak zaznaczysz RealMedia Codecs i wspomnianą przeze mnie integrację. Reszta jest zbędna.

ścignij i zainstaluj najnowszy XP Codeck posiada wszytko :slight_smile:

I pamiętaj o restarcie kompa po instalacji.

Wyinstalowałem Real alternative i zainstalowałem ponownie, tak samo z XP Codec i nic dalej to samo. Podejrzewam, że to nie wina kodeków, tylko czegoś innego.

Proponuję jeszcze raz odinstalować wszystkie kodeki, uruchomić AllPlayera i pobrać wszystkie kodeki poprzez funkcję LiveUpdate. :wink:

Takie komunikaty wystąpią w przypadku niezarejestrowanego filtru RealMedia Splitter.

Czy w katalogu /Program Files/Real Alternative/ jest plik RealMediaSplitter.ax?

Spróbuj go przerejestrować - regsvr32.exe RealMediaSplitter.ax

Czy możesz odtwarzać pliki RMVB w Media Player Classic albo KMPlayer?

W ktalogu Real alternative jest ten plik. Moge otwarzać filmy w Media Palyer ale te starsze, które miałem, a te co obecnie mam to nie. Próbowałem tak z rozbic z All Player poprzez Live Update ale wciąz nic.

W SubEdit-Player wejdz w Narzędzia -> Opcje… -> Skojarzenia i dodaj rmvb.

Dzięki za radę ale dalej nic. Wypróbowałem juz wszystkie kodeki ale niestety. Próbowałem u kumpla na podobnym kompie i z tymi samymi kodekami i działa.

Czy sprawdzałeś odtwarzanie w Media Player Classic?

Próbowalem w kilku programach: Media Palyer, SubEdit, All Palyer…

remik dla pewności sprawdź, czy film pójdzie na VLC Media Player - będziemy mogli lepiej zdiagnozować błąd.

Ehm… VLC nie obsługuje RealVideo - ewentualnie ‘pójdzie’ sam dźwięk.

Możnaby jeszcze sprawdzić w MPlayer, ale z dodatkowymi bibliotekami kodeków (Binary Codec Package).

MPlayer for Windows (Full-Package)

(MPC oraz KMPlayer mają akurat filtr RealMedia Splitter.)

witam

mam ten sam problem :confused: zrobilam system i teraz nie moge ustawić żadnego programu żeby odtwarzał mi filmy w formacie rmvb :confused:

juz powoli trace cierpliwość prosze pomocy…

a więc … ja też miałem taki problem ale ściągnąłem real alternative i wszystkie filmy mi w nim samym działały… już nie pamiętam linku na jakim go ściągnąłem ale ktos z was niech poda i będzie spokój :wink:

A spróbujcie zainstalować pakiet K-Lite Mega Codec Pack. Pogrubiłem bo wiele osób tego Mega nie zauważa i instaluje K-Lite Codec Pack. Przy instalacji wybrać pakiet “Lots of stuff”. U mnie jedynie z tymi kodekami odtwarza każdy format.

http://codecguide.com/download_mega.htm

dzięki śliczne ja instalowalam jakas najnowszą paczkę w ktorej pisalo na koncu full :slight_smile: ale po ciezkich bojach i walkach udalo mi sie zkonfigorowac odtwarzacze z paczką :slight_smile:

dziękuje za szybką odpowiedz ,

Pozdrawiam cieplutko

Ania