Robienie listy plikow na serwie


(system) #1

nie chce robic stronki takiej normalnej :stuck_out_tongue: tylko taka, ktora wyswietlalaby liste plikow i folderow jakies sie znajduja w katalogu.

tylko nie wiem jak do konca. napewno nie bede sie bawil w html. w trybie graficznym to mozna zrobci przeciez . tylko jakim programem?? jakims najprostszym chyba. pomozcie prosze:)

a moze jakis skrypt uzyc??? pomocy!:smiley:

aha. uzywam progsa Alacer (co prawda jest w nim modul ktory indeksuje wszystkie pliki, ale jest za madry :stuck_out_tongue: nie chce go :slight_smile: , chce taki najprostszy jaki moze byc )


(system) #2

Alacer jest prosty, zreszt膮 je艣li chcesz serwer zrobi膰 u siebie to i tak program musisz mie膰 do tego, tak wi臋 robienie listy plik贸w w oddzielnym programie mija si臋 z celem ale to ju偶 twoja sprawa.

ps. Mo偶esz postawi膰 u siebie serwer ftp ale gwarantuje tobie i偶 b臋dziesz z nim mia艂 wi臋cej problem贸w ni偶 z Alacerem :wink:


(system) #3

ale ja przeciez juz uzywam alacera od kilku dni ! :slight_smile: i jest ok wszystko . tylko nei chce uzywac tego modulu Przegladarka, tylko stworzyc wlasna stronke z wylistowaniem plikow


(system) #4

Je艣li wy艂膮czysz ten modu艂 to i nikt nie zobaczy twojej listy plik贸w, w艂a艣nie on pozwala u偶ywa膰 przegl膮darki do wchodzennia na tw贸j komputer i nie zmienisz tego :slight_smile:

ps. Przesta艅 kombinowa膰, utrudnia膰 sobie 偶ycie, po co u偶ywa膰 dw贸ch program贸m je艣li mo偶na to zrobi膰 w jednym bez problemu i 艂atwiej :lol:


(system) #5

lol :? to w tym programie mozna trzeba uzywac tylko tych modulow... no nie wierze :frowning: musi byc jakis sposob :stuck_out_tongue: a kto ci powiedzial ze dwa programy... poprostu wrzucilbym do katalogu ten plik index.html czy tam .php nei wime dokladnie i juz . no chyba ze alacer nie akceptuje takiego czegos... hmmm no ale zaraz. jak sei tworzy stronke taka normlana to przeciez musi byc przynajmniej plik index.html, wiec alacer musi akceptowac takie cos.


(system) #6

Pewnie 偶e akceptuje pliki html, php, cgi itd. ale wszystko jest rozszerzalne za pomoc膮 modu艂贸w (program jest modu艂owy i wybierasz co tobie potrzebne), ten modu艂 i tak musi by膰, nie pojmuje po co chcesz robi膰 liste plik贸w w html skoro program to sam robi?


(system) #7

bo nie chce zeby byly tam te wszystkei dane i taki wygald jakos mi nei pasuje :stuck_out_tongue: poprostu jestem zwolennikiem prostoty :slight_smile:

mnie chodzi o cos cos tego typu : ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/music/kabaret/video/ .