Robienie zrzutów z filmu

Witam,

Mam pytanie: jakim programem zrobić zrzut klatki z filmu i zapisać to jako obraz? Bo jak robię to klawiszem PrintScrn to mam tylko czarną plamę.

I jakim programem otworzę plik *.MOV?

Pozdrawiam,

Stalker

AllPlayer za pomocą jednego kliknięcia robi screeny, a co do .MOV to QuickTime je odtwarza a jak zainstalujesz QuickTime Alternative to odpalisz w każdym playerze.

W Windows Media Player można robić zrzuty przez Print Screen ale na Viście, fajny program do zrzutów i do oglądania filmów i DVD jest MPC po polsku --> pobieram

A jakim programem nagrywać film w full screenie i zapisać w postaci AVI ?

:o

Chodzi Ci o film własnej roboty? Tzn. filmik z gry czy pulpitu?

Jeśli tak to poszukaj na forum, było wiele razy.

Mogę polecić dwa programy

:arrow: Fraps

:arrow: CamStudio

Kliknij na nazwę któregoś z programów aby go pobrać :slight_smile:

Można też VLC media player

Chodzi mi o to, że włączam jakiś film np. shreka :wink: i włączam program, który nagrywa to co dzieje się na ekranie, czyli lecący film

w CamStudio mam czarny ekran nagrany

a Fraps nagrywa filmy, które strasznie dużo miejsca zajmują na dysku i zwiesza mi kompa, co sprawi, że film jest spowolniony

Próbowałem w Allplayerze robic to z F12 ale program nie pyta mnie gdzie zapisać plik. W czym problem?

Witam! Mam ten sam problem ze screenami- kiedy chce zrobić zrzut z filmu to pojawia się czarna plama :expressionless: próbowałem wszystkiego- bestplayer, vlc media player, windows media,media classic player i nic! Ciągle to samo:( dodam,że używałem nawet programu hard copy pro i to samo czy ktoś może mi pomoc:(

i zapewne z uporem maniaka wciskałeś Print Screen :slight_smile:

np. w VLC media player wybierasz Video->Snapshot (screen zapisze się w moich obrazach)

w niczym :x

Po prostu pyta się gdzie zapisać screen

W nowym SubEdicie jest funkcja robienia screena i działa bez żadnych problemów. A używając printscreena można zrobić screena w jeden sposób, tzn. włączając ten sam film w 2 odtwarzaczach jednocześnie, w jednym dać pełny ekran i nacisnąć print screen, wtedy nie będzie czarnego obrazu ;).

A jakiś dobry program do dzielenia filmów na klatki? Bo mam film z błyskawicami i żeby wyciągnąć z niego foty to trzeba dobrze podzielić klatki w filmie :x

Nie działa w VLC, za to SubEdit zrobił. Niemniej jednak interesuje mnie co może być przyczyną tego problemu?

Na pewno o takie coś Ci chodzi > 7f0ac136083095dfm.png tylko w odtwarzaczu w Windows Media Player11 w Viście idzie w innych playerach nie.

Lewe: Ctrl+Alt+S

Zapisuje w Moje Dokumenty->Moje zdjęcia.

W opcjach programu możesz zmieniać sobie skróty klawiszowe.

Klawiszem “Print Screen” można zrobić screena tak jak to napisał przemo198515 z tym ze ten drugi film może być obojętnie jaki. Można także wyłączyć we właściwościach grafiki przyspieszenie sprzętowe.

A czy każdy program robi zrzuty w takim małym formacie ja vlc?? Bo chciałbym mieć większy zrzut taki na cały ekran lub prawie na cały.Z góry dzięki za odp. :slight_smile: