Witam,
Mam pytanie: jakim programem zrobić zrzut klatki z filmu i zapisać to jako obraz? Bo jak robię to klawiszem PrintScrn to mam tylko czarną plamę.
I jakim programem otworzę plik *.MOV?
Pozdrawiam,
Stalker
Witam,
Mam pytanie: jakim programem zrobić zrzut klatki z filmu i zapisać to jako obraz? Bo jak robię to klawiszem PrintScrn to mam tylko czarną plamę.
I jakim programem otworzę plik *.MOV?
Pozdrawiam,
Stalker
AllPlayer za pomocą jednego kliknięcia robi screeny, a co do .MOV to QuickTime je odtwarza a jak zainstalujesz QuickTime Alternative to odpalisz w każdym playerze.
W Windows Media Player można robić zrzuty przez Print Screen ale na Viście, fajny program do zrzutów i do oglądania filmów i DVD jest MPC po polsku --> pobieram
A jakim programem nagrywać film w full screenie i zapisać w postaci AVI ?
:o
Chodzi Ci o film własnej roboty? Tzn. filmik z gry czy pulpitu?
Jeśli tak to poszukaj na forum, było wiele razy.
Mogę polecić dwa programy
Kliknij na nazwę któregoś z programów aby go pobrać
Chodzi mi o to, że włączam jakiś film np. shreka i włączam program, który nagrywa to co dzieje się na ekranie, czyli lecący film
w CamStudio mam czarny ekran nagrany
a Fraps nagrywa filmy, które strasznie dużo miejsca zajmują na dysku i zwiesza mi kompa, co sprawi, że film jest spowolniony
Próbowałem w Allplayerze robic to z F12 ale program nie pyta mnie gdzie zapisać plik. W czym problem?
Witam! Mam ten sam problem ze screenami- kiedy chce zrobić zrzut z filmu to pojawia się czarna plama próbowałem wszystkiego- bestplayer, vlc media player, windows media,media classic player i nic! Ciągle to samo:( dodam,że używałem nawet programu hard copy pro i to samo czy ktoś może mi pomoc:(
i zapewne z uporem maniaka wciskałeś Print Screen
np. w VLC media player wybierasz Video->Snapshot (screen zapisze się w moich obrazach)
w niczym :x
Po prostu pyta się gdzie zapisać screen
W nowym SubEdicie jest funkcja robienia screena i działa bez żadnych problemów. A używając printscreena można zrobić screena w jeden sposób, tzn. włączając ten sam film w 2 odtwarzaczach jednocześnie, w jednym dać pełny ekran i nacisnąć print screen, wtedy nie będzie czarnego obrazu ;).
A jakiś dobry program do dzielenia filmów na klatki? Bo mam film z błyskawicami i żeby wyciągnąć z niego foty to trzeba dobrze podzielić klatki w filmie :x
Nie działa w VLC, za to SubEdit zrobił. Niemniej jednak interesuje mnie co może być przyczyną tego problemu?
Na pewno o takie coś Ci chodzi > tylko w odtwarzaczu w Windows Media Player11 w Viście idzie w innych playerach nie.
Lewe: Ctrl+Alt+S
Zapisuje w Moje Dokumenty->Moje zdjęcia.
W opcjach programu możesz zmieniać sobie skróty klawiszowe.
Klawiszem “Print Screen” można zrobić screena tak jak to napisał przemo198515 z tym ze ten drugi film może być obojętnie jaki. Można także wyłączyć we właściwościach grafiki przyspieszenie sprzętowe.
A czy każdy program robi zrzuty w takim małym formacie ja vlc?? Bo chciałbym mieć większy zrzut taki na cały ekran lub prawie na cały.Z góry dzięki za odp.