Rog gaming center asus problem

Cześć. Zainstalowałem świeżutki system na swoim Asusie ROG GL553VD i w rog gaming center nie mogę nic zmienić (zaznaczone na żółto na screenie). Co z tym zrobić :)? pozdro

Czy twój procesor ma “K” (w nazwie) na końcu ? Jeżeli nie to masz odpowiedź.
Co do GPU to nie wiem dokładnie, ale być może jeżeli notebook pracuje na karcie zintegrowanej to nie da się podkręcić dedykowanej. Sprawdź w trakcie odpalonej gry. (window mode), czy można.

Nie ma K, mój procesor to i5-7300 hq ale przecież on ma turbo więc o co chodzi z K? A w trakcie odpalonej gry równiez nie idzie nic zrobić

Procesory Intel z K i z X na końcu mają odblokowany mnożnik i można je podkręcać.

Jeżeli dedykowanego GPU nie można podkręcić poprzez ROG Gaming Center to spróbuj innym softem.

Zainstalowanie innego softu nie rozwiązuje mojego problemu, gdyż skoro jest to oryginalnie to powinno to chodzić. Przed wrzuceniem swojego systemu wszystko było ok, wydaje mi się że może brakowac jakiegoś sterownika czy coś, tylko jakiego
@edit
ok problem rozwiązałem wystarczyło doinstalować intel extreme tuning utility i teraz wszystko ładnie pokazuje, dzięki za checi pozdro