Rolka myszy zmniejsza głośność systemu, nie przewija strony

Witam.

Mam pewien może nieco wstydliwy problem. Otóż coś się stało z funkcją rolki myszy, zamiast w Winampie przesuwać jego suwak reguluje się suwak “głośności głównej” systemu, w przeglądarkach natomiast zamiast przewijania strony również rolka działa na głośność główną systemu, w przewijaniu rozmów w komunikatorach również to samo. Jest to nieco irytujące ponieważ przyzwyczaiłem się do robienia sporu rzeczy właśnie rolką. Taki mały detal, ale męczący. Nie wiem gdzie szukać rozwiązania, w panelu sterownia> myszka sprawdzałem i nie ma tam nic. Gdzie może być kot zagrzebany ? … dziekóweczka za pomoc.

Instalowałeś sterowniki od niej ? Jeśli tak to odinstaluj, albo ustaw w nich że rolka ma przewijać ;p

nie instalowałem właśnie żadnych sterów , i od samego początku wszystko było okej, jednakże wczoraj coś się samo pozmieniało , zatem musi się to dać jakoś odwrócić. tylko gdzie szukać.

Jak nie robiłeś nic ważnego to z ciekawości spróbuj przywracania systemu (jakieś kilka dni wstecz)

Ja miałem dokładnie taki sam przypadek z myszą bezprzewodową, pomogło odłączenie zasilania myszki na godzinę, po ponownym podłączeniu wszystko wróciło do normy.

1 polubienie

Odłacz i podłącz myszkę. U mnie to zawsze działa! A jak ci chodzi o bezprzewodową to wyciągnij baterie i włóż baterie. Myślę że pomogłem :slight_smile:

5 polubień

Jest Pan je*anym bogiem :slight_smile:.
Nie wiem co bym bez Pana zrobił.

Widziałem to u kuzyna, odłącz mychę i podłącz pod inny port USB.

BTW, fajny odkop.

1 polubienie

zadziałało <3

Jeden i prawdziwy powód dlaczego się tak dzieje to że wciskacie przycisk na myszce odpowiedzialny za zmianę funkcji kółka. Przy bardziej wypasionych myszkach jest przy kółku guziczek który trzeba wcisnąć na 3 sekundy. Raz mamy przewijanie stron drugim razem zmianę głośności dźwięku.

1 polubienie

wow Nie wiem czy komuś pomogło odłączenie i podłączenie. U mnie był problem o którym napisał Sayvol, nawet nie wiedziałem że myszki mają taką funkcję a już szczególnie ten mój zapasowy syf, jak ktoś nie jest ogarnięty i nie wie jaki przycisk to ten który odpowiada za profile myszy na których jest różna czułość. Kurna ale stary post

2 polubienia

dzięki może i stary post, ale dzisiaj dopiero znalazłem rozwiązanie. Moim rozwiązaniem było podłączenie 2 myszki i używanie raz jednej raz drugiej…

Trudno to nazwać rozwiązaniem :slight_smile:

Na pewno nie macie jakiegoś programu do kontroli audio myszką i stąd takie głupienie w Windows?

Spotkałem się z tym u kuzyna, pojawiło się znikąd i przepięcie myszy do innego USB wyeliminowało problem.

Pomogło uratowałeś mi życie dzięki.

Dzięki. A się głowiłem właśnie co się stało :stuck_out_tongue: