Root na moto G5S

Witam byłby ktoś tak miły i napisał chociażby pokrótce jak wykonać roota na moto G5S. Próbowałem programami jednak bez powodzenia, jak i próbowałem zainstalaowac TWRP montana, lecz wyskakuje mi błąd (bootloader) Image recovery failed validation (bootloader) Preflash validation failed). Dodam że w ustawieniach odblokowałem oem jak i na stronie producenta. Proszę o pomoc. :smile:

Masz kod odblokowujący od producenta który podaje się po komendzie abd:fastboot oem get_unlock_data,ten otrzymany kod wkleja się do abd:fastboot oem unlock UNLOCK_KEY i masz odblokowany bootloader.Teraz możesz zainstalować TWRP i Magiska(root).Wcześniej musisz włączyć debugowanie usb i odblokować OEM:https://www.getdroidtips.com/unlock-bootloader-moto-g5s-g5s-plus/

Zrobiłem to ale dla pewności wykonałem drugi raz. Dalej to samo może jeszcze dodam że na telefonie wyświetla się mismatched partition size (recovery)

Zrobiłeś pewnie mały błąd bo po użyciu fastboot do flash twrp, NIE wolno restartować telefonu, ale po prostu po pomyślnym zainstalowaniu TWRP w telefonie (w trybie fastboot) przejdź do opcji recovery, naciskając przycisk zmniejszania głośności, a następnie naciśnij przycisk zwiększania głośności, aby go wybrać,wtedy telefon załaduje TWRP.

Nie resetuje go, a po wejściu w recovery pokazuje “Brak polecenia”

PS C:\Users\Dawid\Desktop\Nowy folder\platform-tools> fastboot flash recovery twrp-montana.img
target reported max download size of 536870912 bytes
sending ‘recovery’ (15914 KB)…
OKAY [ 0.529s]
writing ‘recovery’…
(bootloader) Image recovery failed validation
(bootloader) Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.569s