Router a karta sieciowa


(Rzasior93) #1

Witajcie.

Zakupiłem dzisiaj router TP Link TD-W8951ND. Zacząłem podłączać kabelki (wszystko wg. wzoru podanego w instrukcji), oraz uruchomiłem PCta i uruchomiłem program z instalacją tego routera. Wszystko podłączone jak należy. Ale wyskakuje taki oto błąd:

99083908.jpg

Próbowałem różnych kombinacji kabelkami, ale nadal nie ma tego połączenia sieciowego. Więc chciałem się upewnić czy na pewno mam kartę sieciową ( wcześniej łączyłem się przez modem USB). Tutaj screen z Everesta:

sieciowa.jpg

(jeśli nie potraficie dojrzeć, karta to: "WAN (PPP/SLIP) Interface"

oraz możliwe że mam źle skonfigurowane miejsce sieciowe:

mojemscsieciowe.jpg

Doradzicie coś? :slight_smile: Będę bardzo wdzięczny. Piszcie jeśli coś jeszcze podać :slight_smile:

Pozdrawiam


(krzychup4) #2

Ciężko ujrzeć jaka karta sieciowa jest zainstalowana wy systemie, ale to chyba jest tylko połączenie modemowe, powinieneś zainstalować karte sieciową, jeżeli ją już posiadasz założoną,

Komputer PC czy laptop ?

w PC zazwyczaj karte sieciowa jest instalowana automatycznie, ale może sie zdarzyć że trzeba podrzucić sterowniki,

Wejdz w Panel sterowania>System>Sprzęt>Menadzer urządzeń>rozwiń "Karty sieciowe> i zobacz co masz zainstalowane

Ewentualnie zobacz jakie urządzenia masz nie zainstalowane ( z żółtą kropką i wykrzyknikiem)

Poza tym podłącz dokładnie router i karte sieciową kablem RJ-45 i zobacz czy z obu stron gniazda potwierdzają działanie diodami.


(przybylas) #3

Po pierwsze czy masz kartę sieciową Lan w komputerze i czy jest ona włączona.

Po drugie dwa screeny są o kand du** rozbić, na tym forum jest funkcja podgląd dzięki której można zobaczyć jak post będzie wyglądał na stronie.

Z tego co ledwo widać mogę się domyślać że system widzi tylko jakiś modem WAN.


(Rzasior93) #4

Dobra, kolega już rozwiązał problem. Karta sieciowa nie była zainstalowana :slight_smile: Dziękuję bardzo za odpowiedzi :slight_smile: Temat do zamknięcia