Router CISCO EPC3928S - miga tylko dioda ONLINE, internet nie działa


(mighty95mike) #1

Witajcie,
Mam problem z internetem vectra. Od wczoraj nie działa internet, telewizja działa. Na routerze (CISCO EPC3928S ) miga tylko dioda ONLINE oraz świeci jedna dioda od Ethernetu. Najdziwniejsze jest to, że dioda POWER w ogóle nie świeci (chociaż jest podłączona do zasilania) :confused: Poza tym diody DS i US również nie świecą. Router resetowałem już kilka razy. Tym guzikiem z tyłu obudowy i poprzez odłączenie zasilania. Dodam tylko jeszcze, że jak ponownie włączę zasilanie, to na kilka sekund zapalają się wszystkie diody (świecą na zielono). Jak coś to nie jest problem z gniazdkiem elektrycznym, gdyż w domy próbowałem w 3 różnych pokojach.


(kameleon5) #2

Musisz zgłosić problem u dostawcy internetu bo możliwe że robiąc reset zrobiłeś powrót do ustawień fabrycznych i tylko wizyta technika z firmy vectra rozwiąże problem(ponowne zaprogramowanie routera).


(vvikt0r) #3

Tym modemom reset nie szkodzi, jeśli tylko jest w kablu sygnał Vectry to się wszystko samo konfiguruje.


(braszko) #4

Spróbuj wymienić zasilacz, mógł się uszkodzić, i nie podaje właściwego napięcia(15 volt).


(MatX_) #5

Takie problemy należy zgłosić do operatora, nie ma sensu bawić się w wymianę czegokolwiek na własną rękę.


(kameleon5) #6

Z tym zasilaczem to jedynie bym sprawdził miernikiem jakie daje napięcie,w razie nieprawidłowego napięcie i tak musisz zgłosić problem do operatora chyba że chcesz załatwić to we własnym zakresie(kupno zasilacza jak będzie niesprawny na własny koszt).


(mighty95mike) #7

Dzięki za pomoc :slight_smile: Wymiana zasilacza nic nie dała. Poszedłem do vectry i wymieniłem router na nowy. Wszystko śmiga :smiley: