Witajcie,
Mam problem z internetem vectra. Od wczoraj nie działa internet, telewizja działa. Na routerze (CISCO EPC3928S ) miga tylko dioda ONLINE oraz świeci jedna dioda od Ethernetu. Najdziwniejsze jest to, że dioda POWER w ogóle nie świeci (chociaż jest podłączona do zasilania) Poza tym diody DS i US również nie świecą. Router resetowałem już kilka razy. Tym guzikiem z tyłu obudowy i poprzez odłączenie zasilania. Dodam tylko jeszcze, że jak ponownie włączę zasilanie, to na kilka sekund zapalają się wszystkie diody (świecą na zielono). Jak coś to nie jest problem z gniazdkiem elektrycznym, gdyż w domy próbowałem w 3 różnych pokojach.
Musisz zgłosić problem u dostawcy internetu bo możliwe że robiąc reset zrobiłeś powrót do ustawień fabrycznych i tylko wizyta technika z firmy vectra rozwiąże problem(ponowne zaprogramowanie routera).
Tym modemom reset nie szkodzi, jeśli tylko jest w kablu sygnał Vectry to się wszystko samo konfiguruje.
Spróbuj wymienić zasilacz, mógł się uszkodzić, i nie podaje właściwego napięcia(15 volt).
Takie problemy należy zgłosić do operatora, nie ma sensu bawić się w wymianę czegokolwiek na własną rękę.
Z tym zasilaczem to jedynie bym sprawdził miernikiem jakie daje napięcie,w razie nieprawidłowego napięcie i tak musisz zgłosić problem do operatora chyba że chcesz załatwić to we własnym zakresie(kupno zasilacza jak będzie niesprawny na własny koszt).
Dzięki za pomoc Wymiana zasilacza nic nie dała. Poszedłem do vectry i wymieniłem router na nowy. Wszystko śmiga