Router co chwile sie rozłącza

Witam, mam router Planet ADE-4100 i Neostrade i co chwile się on rozłącza, a w logu są jakieś dziwne wpisy :expressionless:

powiedz mi: czy router sie przegrzewa? popatrz po ok 30 minutach pracy (podłączeenia do zasilania) i jak długo masz ten router?

Router jest to nie dopracowana rzecz rozdziela on transfer jak chce to znaczy że na głównym komputerze da ci 90% transferu a na 2 kompie tylko 10% zmienia się transfer od użycia ale i tak będzie zawsze słaby.

zobacz czy masz te opcje możliwe ze to pomoże :wink:

nie jest mu za gorąco?

Router jest chłodny, dzieje się tak zaraz jak odpale komputer, to sie 10 minut rozłacza połącza i sie zdecydować nie może. Potem spokój i znów.

W której zakładce mam tego szukać?

http://banita.pl/~pysiu/neo/9.gif

Miałem juz ustawione na zero.

wykasuj ustawienia w routerze (twardy reset) wbij od nowa powinno pomuc

Pomogło, ale tylko na pare godzin…

a sprawdzałęś czy producent nie daje nowego softa do tego routera ?

Nie wiem gdzie bym tego mógł nawet szukać bo na stronie planet.pl nic o tym nie ma.

BTW. Jest to w ogóle wina routera, mojego kompa, czy neostrady? Bo jak kompa to zaraz zrobie format, jak routera to już kupuje nowego, a na kogoś z neostrady chętnie bym nakrzyczał.

Złączono Posta : 06.08.2007 (Pon) 16:40

■■■■■■■ jeszcze przed chwilą mi sie router w ogóle zawiesił, nie dało sie wejść na 10.0.0.2 nie było internetu, a reset routera czy odcięcie od zasilania nic nie dawało.

Złączono Posta : 06.08.2007 (Pon) 22:59

Humh zmieniłem antywirusa z NOD32 na KIS7 i wszystko działa jak powinno :mrgreen:

Złączono Posta : 07.08.2007 (Wto) 12:21

Ehh dziś znów cyrk sie zaczyna ;/ Czy jak zmienie router to pomoże?