Router czy Switch

Do tej pory dzieliłem łącze neostrady za pomocą routera zakupionego z TP. Jednak ostatnio popsuło się jedno gniazdo i pracują tylko 3. W związku z tym muszę coś z tym fantem zrobić.

Switch - niby dobre bo tanie, dodatkowo zwiększa mi się liczba wyjść. Jednak jest pewne ale, trzeba go podłączyć do mojego starego routera w którym nie wiadomo jak długo posłużą gniazda. Może być taka sytuacja, że kupię dzisiaj switch a jutro zepsują się pozostałe 3 gniazda :confused:

Router - wyższa cena, szczególnie, że potrzebuje kupić z modemem. A wtedy ceny zaczynają się od ponad 200 zł. Plus taki, że nie martwią mnie żadne awarie gdyż jest to sprzęt na gwarancji.

Zasugerujcie coś. Lepiej dołożyć raz i kupić router czy mniej i switch. Jeżeli już jesteście za jedną lub za drugą opcją dajcie jakieś linki do proponowanych produktów.

Pragnę zauważyć, że ze Switchem chciałbym się zmieścić w granicach max 150 zł, a routerem 250 zł.

tylko jest taka róznica że switch nie dzieli łącza a router dzieli i dodatkowo ma wbudowanego w sobie switcza :slight_smile:

ale autor wątku o tym doskonale wie, jeśli zdecyduje się na switcha to wepnie go do routera, który już posiada (do sprawnego jeszcze portu) a ma spalony jeden port LAN.

Pixon switch kosztuje kilkadziesiąt zł, sprawdź - ok. 30 zł.

wybierz Router