Router D-Link DI-524 problem WIFI

Witam !

Mam problem z WiFi połączenia telefonu (Samsung Wave 723 ) z Routerem D-link DI -524.Tak więc opiszę mój problem :

Do Routera są podłączone 2 komputery : stacjonarny i laptop i wszystko działa dobrze a nawet bardzo dobrze. Jednak gdy dostałem telefon Samsung Wave 723 od razu chciałem wypróbować moje Wifi w telefonie. Telefon znalazł mój Router ale gdy chciałem się połączyć zarządął hasło.Zadzwoniłem do osoby u której mam internet i dostałem Login i hasło. I tu się zaczyna problem gdyż , gdy wpiszę hasło to znika opcja wpisywania hasła ( nie pisze złe hasło ani nic ) i znów pokazuje się wybór punktu dostępu WIFI. Wifi w telefonie jest na pewno dobre , ponieważ w McDonaldzie albo w KFC normalnie działało bez jakichkolwiek zarzutów.

Bardzo mi zależy na Wifi w telefonie i proszę o szybko i dobrą pomoc .Co mam zrobić ?

Pozdrawiam Andrzej Sternik !

andrzejsternik , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038

Poza tym, na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.). Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba.

W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.

A ja mam pytanie.Dlaczego dostawca netu założył ci hasło na routerze?Sam powinienes założyć swoje haslo.Tez mam taki router i sam go zabezpieczylem haslem a nie dostawca netu.

niwiem nieiwem , haslo niby mam ale reakcja telefonu zerowa, a dzisiaj bylem u kolegi i u niego wifi działało 100 %

Zmień hasło dostępowe do wifi jakie masz ustawione lub odblokuj na nim dostęp telefonu do wifi. Jak nie masz dostępu do routera to reset i konfiguruj wszystko od początku lub poproś osobę, która go konfigurowała aby to zrobiła zdalnie.