Router hauwei e5830 - nie łączy się z siecią


(Andrzejkawala1047) #1

Witam wszystkich. Otóż mam problem z tym urządzeniem, urządzenie kiedyś zakupiłem u operatora era obecnie t-mobile i w tedy jeszcze z kartą tego operatora działało poprawnie. Później długo go nie używałem ale teraz go potrzebuje bo szykuje wyjazd za granice. Gdy włożyłem karte operatora Orange urządzenie nie łączy mnie z siecią. Próbowałem grzebać w profilach jednak nic. Próbowałem też przywrócić ustawienia domyślne, ale to też nie pomaga. Dodam że sieć rozpoznaje poprawnie wykrywa mi orange i zasięg jest ale nie łączy się z siecią, próbowałem połączyć się ręcznie i nic. Jeśli chodzi o blokadę simlock to urządzenie jest wolne od tego świństwa. Nie wiem co robić, proszę o pomoc, poradę co kolwiek. A dobrze by było że by łączyło się w każdej sieci również operatorów zagranicznych. Dziękuję.


(JNJN) #2

Zadałeś ciekawy problem?

 

Problemem może być, że potrzebne jest oprogramowanie Orange obsługujące ten modem i rodzaj umowy.

 

Z reguły instaluje się modem, który ma własne oprogramowanie operatora.

 

A teraz prawdopodobnie dalej korzystasz z aplikacji T-Mobile? mając kartę z Orange?


(Andrzejkawala1047) #3

tak. dokładnie


(JNJN) #4

Pomoc techniczna - pytaj?

 

http://www.orange.pl/im_b2c.phtml

 

Widzę, że Orange nie ma tego modemu w ofercie, więc możliwe, że trzeba takowy od nich kupić.

 

Ale zapytaj.


(Andrzejkawala1047) #5

Dziękuję. Popytam i napisze co mi odpowiedzieli.


(Andrzejkawala1047) #6

Odpisali mi że “mają mnie w d*pie” i nie pomogą mi. Ale poradziłem sobie. Ściągnąłem ze strony producenta softa i działa :). Temat do zamknięcia. Dziękuję