Router Huawei E5575 i

Cześć. 3mies temu zakupiłem Routera Huawei E5575 jako router do internetu PLAY - I tu mam pytanie. Czy jeżeli włożę kartę od telefonu , to będzie w ogóle działać i czy będzie z Abonamentu brać Transfer

*Jeżeli napisałem w złym dziale ( co jest możliwe ) proszę o przeniesienie

Nie ma osobnych kart do rutera i modemu. Do obu pasuje ta sama, zwykła karta SIM w odpowiednim formacie, mini - micro czy nano. Ważne aby router obsługiwał częstotliwości internetu używane w Polsce (gdy był kupowany na rynku azjatyckim, spoza oceanu).
Pakiet oczywiście będzie znikał gdy będziemy korzystać z internetu, to logiczne.

To chyba nie działa tak jak piszesz. Sprawdzałem. Nie mam sim locka po prostu nie łączy telefon z internetem ale modem już tak

Pewno nie włączyłeś transmisji danych w telefonie czy nie masz skonfigurowanego APN.

Możliwe. U kolegi zaś karta telefoniczna nie działała w modemie bo oferta była i sprawdzał akurat więc nie wiem być może się myle.

Niektóre oferty mają zastrzeżony punkt w regulaminie, który zakazuje udostępniania np heyah taryfa smart, ale to wyjątki.

U mnie akurat mogę udostępniać , 15gb na 2 karty i 15gb router. Właśnie spróbowałem - Nie ma problemów z kartą od tel w routerze i nawet lepiej

jeśli masz neta z play’e z modemem huawei a w tel masz na przykład dual sim to wkładasz kartę sim z modemu to tel włączasz transmisje danych i najważniejsze to ustawienie punktu dostępu APN
ps. to że masz np dual sim nie oznacza że to będzie działać bo są różne np statyczny hybrydowy lub aktywny oraz z obsługą 3G/4G tylko na np 1 slocie a na drugim tylko 2G

Wiem. Ale niestety jak piszesz na końcu - 2 slot obsługuje tylko 2g - Ale Router i karta od tel pasuje do routera i działa na całe szczęście

w takim razie włóż kartę z netem w slot pierwszy a karte do rozmów i sms do slotu 2 i wszystko będzie cacy