Router+neo


(Joniek111) #1

Witam czytających mój post

a wiec tak...

zakupilem ostatnio router (konkretniej D-Link DSL-264OU )...

wszystko fajnie ładnie, tylko male ale...jak go podłączyc :confused: mam neo256 z modemem sagem i za cholere nie wiem jak to zrobic...router ma 4 wejscia na lan+kabelek sieciowy którego podłączam do kompa oraz 1 wejscie na DSL...jak podlącze tak jak w instruction :D:D + podlącze kabelek do wejscia tel. na scianie...to..****....nie chodzi bo niby gdzie mam podlączyc wtedy neo :confused: zas jak podlącze rozdzielacz i podlącze do niego router i neo to tez nie bedzie, gdyz router wyswietla mi blad, iz jakis jeszcze modem jest podlączony(czyt. neostrada)

prosze o pomoc w tej sprawie :confused:

z góry dziekuje


Daruj sobie określenia, które wykropkowałem - Forum, to nie Twój plac zabaw :?

Agaton


(M Zganiacz) #2

Ja mam router i neo.

Kabel od tel. rozdzielasz za pomocą filtra który dostajesz z neo.

Podłączasz odpowiednio tel. i kabel idący do routera.

W routerze powinno być tylko jedno gniazdo do którego wejdzie kabel idący z gniazdka tel. (przez filtr).

Kompa z routerem łączysz za pomocą skrosowanego kabla z końcówkami rj45 .

No i jeszcze dochodzi odpowiednia konfiguracja routera.


(Bumm5) #3

Problem nie musi być z kablami - najprawdopodobniej podałeś złe parametry. Dla neostrady -

PVC settings

VPI - 0

VCI - 35

i Type:

PPPoA

^^^^ Te parametry są dla neostrady, w instrukcji są zapewne inne.

Routery D-link mają w większości wbudowane switche, więc podłączamy zwykłym prostym kablem sieciowym ( RJ-45)

Pozdr.


(Agatonster) #4

sethos

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Na Forum używamy polskich znaków.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu.

W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku icon_edit.gif

Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.