Router nie łączy się z siecią

Witam

Mam problem. Mianowicie zakupiłam Router TP-Line TL-WR741ND. Postępowałam zgodnie z instrukcją, lecz gdy chciałam skonfigurować sieć z płytki to automatycznie restartował mi się komputer, a strona internetowa stworzona do konfiguracji w ogóle się nie chciała załadować. Ponadto gdy kabel sieciowy jest podłączony z modemu do routera i później do komputera to nie mam w ogóle połączenia z siecią. Jestem zielona w tym temacie więc proszę o pomoc.

Włącz router do prądu komputer podłącz do portu LAN 1-4.

Kabel z modemu podłącz do portu WAN.

Otwórz przeglądarkę i wpisz http:\192.168.1.1 login i hasło = admin

Jak się otworzy to w Status | WAN zobacz czy router połączył się z modemem powinny się pokazać adres IP brama dnsy.

Jak ich nie ma to wejdź do Network > WAN i wybierz z pierwszej opcji Dynamic IP / DHCP zatwierdź i znowu Status.

Jak nie dostaje adresów to podaj co to za kablówka bo mniemam, że to kablówka :wink:

No właśnie tak próbowałam zrobić i niestety nic to nie dało, bo to IP nie chciało się załadować w przeglądarce. Tak, to kablówka - TZG miejscowa sieć

Czy po podłączeniu kabla z komputera pod router na komputerze widać jakąś komunikacje?

Jaki masz system.

Hej,

:arrow: Czy komputer w ogóle otrzymuje adres IP? Możesz to sprawdzić wpisując w wierszu poleceń (menu Start -> Uruchom -> cmd) komendę ipconfig -all.

:arrow: Czy karta sieciowa jest włączona? Jak wyglądają diody na karcie sieciowej? Które z nich się świecą?

:arrow: Sprawdzałaś, czy kabel jest sprawny?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Wystarczyło zajrzeć do instrukcji dla tego routera http://www.tp-link.com/Resources/docume … _V4_UG.pdf

Domyślny adres ip tego routera to: 192.168.0.1

Po poprawnym podłączeniu routera do komputera spróbuj wklepać ten adres do pola adresu w twojej przeglądarce internetowej.

Pallyna20 ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałaś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku zmien.gif

Po podłączeniu routera nic się nie dzieje z tym, że jak jest sam modem to połączenie jest, a gdy dołączony jest router nie ma. A System XP.

Wszystkie diody świecą prawidłowo, więc chyba wyklucza to niesprawność kabla.

7464110900_1343338504_thumb.jpg

Instrukcję posiadam z tym, że postępowanie wg niej nic nie dało, bo jak już pisałam uruchomienie płytki restartowało mi kompa a wpisywanie IP e przeglądarce nic nie dawało, bo nie było połączenia

nie -all tylko /all żeby polecenie zadziało prawidłowo.

Sorki, naprawdę jestem zielona w tym temacie. Teraz chyba dobrze?

7264923600_1343339495_thumb.jpg

Hej,

Niekoniecznie - polecenie działa poprawnie zarówno z przełącznikiem “/”, jak i “-”. Tutaj bardziej chodziło o niepotrzebną kropkę po all. :slight_smile:

Tak, teraz dobrze. Pytanie tylko, czy polecenie confingu IP wykonywałaś wtedy, gdy komputer był podłączony do routera czy bezpośrednio do modemu? Przydałoby się porównanie adresów IP oraz bram domyślnych w obu przypadkach. Podejrzewam bowiem, że IP w komputerze ustawione jest “na sztywno” i stąd po podłączeniu do routera nie udaje się uzyskać poprawnego połączenia.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Ten, który dodałam był z podłączonym routerem teraz załączam sam modem:

1351358600_1343396257_thumb.jpg

Dodane 27.07.2012 (Pt) 15:42

Dodam, że po podłączeniu routera wyświetlają mi się dwa połączenia lokalne, jedno prawidłowe, drugie nie, a połączenia z internetem i tak nie ma.

DHCP dalej masz wyłączone więc nie widać różnicy włącz DHCP na karcie.

Kliknij na Połączeniu lokalnym prawy właściwości dwa razy kliknij na Protokół coś tam TCP/IP i zaznacz Uzyskaj adres automatycznie i to samo niżej przy DNS i zatwierdź i po chwili znów wywołaj tą komendę i wklej :slight_smile:

Hej,

Wygląda na to, że masz po prostu ustawiony na sztywno adres IP w komputerze i tylko dzięki temu możliwe jest uzyskanie połączenia. Co należałoby zrobić? Ogólnie trzeba spisać wszystkie dane dostępowe - być może otrzymałaś je od dostawcy łącza internetowego. Jeśli nie, po prostu spisz na kartce informacje o adresie IP, masce podsieci, bramie domyślnej oraz serwerze DNS - dane te trzeba będzie wpisać do konfiguracji router’a. Następnie we właściwościach karty sieciowej (aplet Panelu sterowania) wyszukujesz konfigurację protokołu TCP/IP i zaznaczasz w niej, by adres IP komputer uzyskał automatycznie. To samo z serwerem DNS. Następnie podłączasz router i teraz powinno być możliwe zalogowanie się do panelu zarządzania. Wybierasz kolejno: Quick Setup -> Next -> Static IP -> Next i podajesz poszczególne parametry, czyli adres IP, maskę podsieci, bramę domyślną oraz serwer DNS. Po restarcie router powinien uzyskać połączenie z internetem.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Chyba bez zmian…Ale gdy w połączeniu lokalnym modemu zaznaczyłam by uzyskał IP automatycznie to połączenie było ograniczone.

3491272100_1343398374_thumb.jpg

Dodane 27.07.2012 (Pt) 16:31

Dimatheus, zrobiłam tak jak napisałeś. Router ukończył konfigurację pomyślnie, ale połączenia z internetem nadal nie ma.

Hej,

:arrow: Nie do końca rozumiem. W ustawieniu modemu czy karty sieciowej? Możesz pokazać to na screen’ie?

:arrow: Cały czas pokazuje, że połączenie jest ograniczone?

:arrow: A wpisałaś wszystko? Możesz pokazać to na screen’ie?

:arrow: Może warto też sklonować adres MAC z komputera do routera. Adres masz na screen’ach - 00-0E-2E-C8-EE-FB, a kopiujesz go w panelu routera -> Network -> MAC Clone. Ewentualnie możesz po prostu kliknąć przycisk Clone MAC Address.

Ostatnia kwestia - czy łącząc się bezpośrednio przez modem musiałaś wykonać jakieś dodatkowe operacje - na przykład kliknąć jakiś skrót bądź coś podobnego, czy też po prostu uruchamiałaś komputer i komputer z internetem łączył się automatycznie?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Teoretycznie wszystko powinno być już ok, Niestety mimo powodzenia w konfiguracji połączenia z routera wciąż nieaktywne (kabel sieciowy odłączony)

Hej,

A jak podłączone są poszczególne kabelki? Kabel z modemu powinien być podłączony do niebieskiego gniazda w routerze (oznaczenie WAN). Natomiast komputer powinnaś podłączyć do dowolnego portu żółtego, oznaczonego jako LAN 1 - LAN 4.

Pozdrawiam,

Dimatheus

I problem rozwiązany!

Skopiowanie adresu MAC pomogło, teraz już wszystko ładnie działa :slight_smile:

Dziękuję bardzo za pomoc ! Szczególnie Tobie Dimatheus =D>

Pozdrawiam

Hej,

Czyli po prostu provider łącza internetowego w taki sposób zabezpiecza się przed nieautoryzowanym podłączaniem dodatkowych komputerów do sieci. Na szczęście wszystkie TP Link’i posiadają możliwość klonowania adresu MAC.

Drobiazg. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus