Witam! Dzisiaj postanowiłem podłączyć router u mnie w mieszkaniu. Pożyczyłem router od znajomego, który wyjechał do Szkocji. Problem polega na tym, że jestem w tym temacie zielony. Nie mam jak się z włascicielem skontaktować, nie mam nawet instrukcji, więc nie posiadam loginu ani hasła do logowania. Więc przejdźmy do rzeczy. Chcę zalogować się na urządzenie. Podłączam kabel do routera, z routera kabel do mojego PC’ta. Chce wchodzę na ip urządzenia przez przeglądarkę, czyli: 192.168.1.100. Wyskakuje okienko, w którym trzeba wpisać Użytkownika oraz hasło. Nie znam ani użytkownika ani hasła. Więc poczytałem co nieco na temat całkowitego restartu. Z tego co wiem mam przytrzymać szpilką lub czymś wąskim ok 15 sek. w “dziurce” RESET. Więc znów wchodzę przez przeglądarkę na urządzenie i znowu wyskakuje okienko logowania. Próbowałem różnych nazw użytkowników i hasła. Te co wpisywałem po całkowitym restarcie:
USER: admin , PASS: admin
USER: Admin , PASS: admin
USER: admin , PASS: pentagram
USER: Admin , PASS: pentagram
USER: admin , PASS: password
USER: Admin , PASS: password
…no i nadal nic. Nie wejdę na urządzenie za nic w świecie. Jeśli ktoś z was zna się na tym, w przeciwieństwie do mnie, proszę mi podpowiedzieć co robię źle, lub co mam zrobić. Potem z ustawieniami to już mniejszy problem, bo akurat znalazłem poradniki. Nie wiem jednak NAJPROSTRZEJ RZECZY, jak ZRESTARTOWAĆ i zalogować się na urządzenie, jakimi danymi. Chcę wiedzieć jakie są fabryczne dane do routera. Proszę was forumowicze o pomoc.
Pozdrawiam, sockk