Router plus dysk USB lub NAS

Na co lepiej się zdecydować w roku 2018/2019?
Potrzebuję porady chce kupić do internetu z kablówki router wifi i jak w temacie dysk USB 3.0 lub Nas. Zestaw ma służyć do udostępniania netu na telewizor telefony i tablety w mieszkaniu 50 m2 oraz do zgrywania zdjęć filmów czasem dokumentów i do przeglądania tudzież drobnej edycji na powyższych sprzętach. chciałbym żeby też było to zabezpieczone przed zawirusowaniem kradzieżą danych. dysponuje budżetem w granicach 1000 -1200 zł. Dysk nas wystarczy jednodyskowy. Czytałem że nowe routery mają już jakieś programy antywirusowe do ochrony sprzętów w sieci ale nasy też mają jakieś antywirusy. podpowiedzcie proszę na jakie sprzęty lub rozwiązania zwrócić uwagę przy tym co obecnie jest dostępne

NAS - większe możliwości konfiguracji i ogólnie wszystko przy prostocie obsługi. Poczytaj o tanim popularnym dwudyskowym rozwiązaniu. http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/d-link-dns-320l-test.html

Przez chwilę myślałem o tym był test na dobre programy Xiaomi Mi Router R1D jednak jak poczytałem o problemach z doborem kanałów braku serwera multimediów to mi przeszło chociaż cena była fajna i koncepcja dwa w jednym też mi się podobała. Z nas to dla mnie chyba ten byłby ok TS-128A a router coś takiego netgear R6220. Wszystko w miarę nowe konstrukcje więc z zabezpieczeniami byłby spokój na jakiś czas.