Posiadam router TP-LINK TL-WR842ND, do którego podłączonych mam około 7-8 urządzeń ( telewizory, laptopy telefony, tablety) poprzez WiFi. Ostatnio zauważyłem, że podczas podłączenia kolejnego urządzenia np. telefonu na moim lapku zrywa się połączenie. Lapek widzi sieć ale nie może się z nią połączyć. Przy czym na pozostałych urządzeniach internet działa poprawnie. Zauważyłem, że najczęściej zrywa połączenie na moim laptopie ale ostatnio problem z połączeniem miała PS3 i TV, a pozostałe urządzenia działały poprawnie. Internet mam z lokalnej kablówki. Czy przyczyną może być zbyt duża ilość podłączonych urządzeń i router sobie nie radzi ?
Temat dostępny na różnych forach, jako problemy ze zrywaniem połączenia. Nie wiem jaką masz wersję firmware, natomiast powrót do wersji 120424 niweluje zerwania… Wystarczy poszukać Google…
Może sąsiad zakupił jakiś sprzęt i Ci wchodzi na pasmo? Możesz dla pewności przeskanować pasmo, w zależności gdzie masz ustawiony sprzęt i ewentualnie zmienić kanał. Albo przywrócić go do ustawień fabrycznych i na nowo wszystko skonfigurować.