Proszą was o pomoc krok po kroku jak skonfigurować ten router. Internet ma być podłączony kablem sieciowym do komputera stacjonarnego z vistą oraz wi-fi z laptopem z 7. Próbowałem oczywiście sam go konfigurować ale niestety nie ma połączenia z internetem upc na komputerze stacjonarnym. Na laptopie nie sprawdzałem. Jeszcze raz proszę o pomoc.
Modem kablem sieciowym podłączyłem do portu wan w tp-linku. Natomiast również kablem sieciowym podłączałem wyjście sieciowe 1 z routera do wejścia sieciowego w pc.
Tak próbowałem robić szybką konfiguracje z dynamicznym jak i statycznym ip. Niestety nic nie pomagało. Nadal na komputerze stacjonarnym nie było internetu
To może spróbuj ręcznie wskazac w konfiguracji tplinka opcję klonowania mac adresu i przepisac do konfiguracji tplinka adres ip , bramę i dns-y jakie przydziela Ci dostawca czyli UPC
To ja może napisze jak próbuje skonfigurować to połączenie do początku. Modem motorola sb5100 podłączam do routera poprzez port wan. Następnie podpinam pod pc z vistą poprzez kabel sieciowy rj45(chyba tak się nazywa). Resetuje modem poprzez odłączenie go od prądu. Nie mogę zalogować się do ustawień routera poprzez adres zawarty w instrukcji czyli standardowe 192.168.1.1. Dopiero poprzez centrum sieci i udostępniania i opcji skonfiguruj sieć i wybrania opcji poprzez router wyskakuje mi okno logowania do routera. Wciskam szybką konfigurację, następnie postępuje wg, wskazówek instrukcji co wiąże się z wybraniem m.in. dynamicznego adresu ip. Wyskakuje, że wszystko jest zrobione poprawnie i powinienem mieć dostęp do internetu. Niestety nie mam. Jeśli to pomoże: po konfiguracji na stale świeca się kontrolki: power, wan i 1. Natomiast sys i wlan migają.