Router UPC rozłącza WIFI, gdy podłącza się inne urządzenie

Witam serdecznie od jakiegoś czasu rozłącza mnie z Wi-Fi. tzn. siedze na laptopie na internecie i jak mój brat polączy się przez wifi to rozłącza mnie i go. Gram na online a ktos połączy się przez wifi rozłącza każdego i trzeba się na nowo połączyć.

W ustawieniach routera nic nie zmieniałem.

Model routera:

Technicolor TC7200 U

Dziękuje za pomoc :slight_smile:

Może to być efekt konfliktu adresów IP. A jeśli nie to trzeba odwirusować wszystkie komputery w sieci. Może to być efekt działania wirusów na którymś z komputerów.

Koszmarny box od UPC, szczególnie jak są urządzenia z różnymi typami kart sieciowych (np. jedna łączy się 'N", inna ‘G’ etc.). U mnie zaczyna się jazda, jak włączam swojego SGS1 (bez osbługi G) a w sieci są laptopy i telefony troszkę nowsze. Ogólnie najlepszym rozwiązaniem jest w tym przypadku dokupienie osobnego AP.

niestety we wszystkich 2 komputerach był robiony nowy system więc raczej nie ma opcji na zawirusowanie :). A o co chodzi z konfliktem adresów IP ?

Ja dziś wziąłem porty od PS4 i FIFY 15 i po wpisywałem do zapory systemowej a również do konfiguracji routera UPC,po wpisywałem porty pod gry i PS4.