MediaTek i Realtek są na jednym poziomie. Broadcome robi lepszy sprzet sieciowy.
Jeszcze dobre procesor/ chipy sieciowe robi Qualcomm Atheros. Mediatek ten sam szajs co procesory w tanich smartfonach.
MediaTek i Realtek są na jednym poziomie. Broadcome robi lepszy sprzet sieciowy.
Jeszcze dobre procesor/ chipy sieciowe robi Qualcomm Atheros. Mediatek ten sam szajs co procesory w tanich smartfonach.
Ten to taki sam?
https://allegrolokalnie.pl/oferta/router-netgear-ac1750-r6400-qnd
Bo akurat mieszkam w S-cu i mógłbym odebrać osobiście
Zobacz na mojej aukcji jest zdjęcie spodu routera i tam pisze R6400v2. Dowiedz się czy an tym też tak jest. Jest to nowsza druga wersja sprzętowa.
Dowiedz się czy ma gwarancję bo jak nie to przesadził z ceną według mnie, ale jak chcesz bulić 220 i nie miec żadnej gwarancji to twoja sprawa
Odpowiedź z forum Netgeara czym się rózni wersja sprzętowa 1 od 2:
Niby nic wielkiego, ale nowszy CPU ma v2 pomijając te 200Mhz więcej.
Nie powinno być jakiejś wielkiej różnicy pomiędzy v1 i v2. Trzeba się za to upewnić, czy da się flashować oryginalny firmware, gdyby dd-wrt nie działało najlepiej. Różnica w cenie jednak jest.
Z drugiej strony kolega @anon39559878 ma urządzenie z gwarancją, co się może ewentualnie przydać.
Należy zwrócić uwagę, że to nie jest mimo wszystko najwyższa półka i prędkości nie będą jakieś super, ale pokrycie powinno być wystarczające.
gość sprzeda za 200zł i jest to wersja V1, tyle się dowiedziałem
AP unifi jedna sztuka powinna rozwiązać problem.
Czasami pozory mylą. Podaje się, że różnica jest w 200Mhz, ale czy w V1 jest dwurdzeniowy czy jedno? Ja nie umiem znaleźć info, a to wpływa na pokrycie, a najbardziej na prędkośc. Dwurdzeniowy procesor w routerze lepiej poradzi sobie z przydziałem prędkosci jak 2-3 czy więcej osób naraz np włącza film w 4k w streamingu lub będzie coś pobierać.
Ja chyba za gwarancje wolał bym dopłacić bo masz pewnośc, że te 10 miesięcy jak cokolwiek to masz zabezpieczenie. Bez gwarancji jak się coś popsuje to 200 zł w plecy.
Inaczej. 60 zł dopłaty u mnie za gwarancję to nie kolejne 200-300 zł za następny router jak coś się zepsuje. Oczywiście może być tak, że sie zepsuje po gwarancji, ale tego nikt nie przewidzi z żadnym sprzetem.