Router z funkcją odbierania WiFi i wysyłania go kablem

Cześć!

Poszukuję routera za pomocą którego będę mógł odbierać sygnał z mojej domowej sieci WiFi i przesyłać go do telewizora i starego komputera za pomocą typowego kabla internetowego - nie do końca wiem jednak jaki sprzęt ma taką funkcjonalność…

Pomożecie mi wybrać urządzenie jakie powinienem kupić?

To nie router tylko Apek.

Nie rozumiem… Chodzi Ci o Access Point?

Bo mi chodzi o właśnie coś odwrotnego do Access Pointa - o takie urządzenie, które znajdzie moją domową sieć WiFi, połączy się z nią i sygnał z Internetem z niej będzie przesyłać dalej kablem do urządzeń, które nie posiadają funkcji łączenia się z siecią WiFi…

Mając 2ap można zrobić tzw most :stuck_out_tongue:

Nie “apek” tylko access point (access point -> AP -> apek). Człowiek nie wie nawet, co to tak naprawdę router, a ty mu wyskakujesz z takimi określeniami.

Potrzebujesz access pointa z obsługą trybu “client”.

Proszę jacy fachowcy ale nawet nie sprawdzą że niektóre routerki również mają opcję pracy w trybie client a o to właśnie koledze chodzi. Niestety więpszość AP nie posiada możliwości podłączenia jęcej niź 2 portów. A np. taki TP-LINK TL-WR543G posiada taką możliwość i w dodatku switch 4 portowy mamy, i nie trzeba już 2 urządzeń stawiać.

Dobrze… znalazłem takie urządzenie TP Linka, w którym w trybie pracy napisane jest AP Client:

http://allegro.pl/promocja-tp-link-tl-w … 48981.html

Takim urządzeniem dam radę się podłączyć do sieci WiFi?

Czy dasz rade nie wiem, ale to urządzenie to umożliwia :stuck_out_tongue:

Lepiej kup TL-WR543G, bo ma on dodatkowo wbudowany switch. TL-WA500G ma tylko jeden port sieciowy, tak więc potrzebowałbyś jeszcze switcha.

Jak się już tak czepiasz, to akurat nie router posiada tryb client, tylko Access Point wbudowany w router, router może mieć też zintegrowany switch.

Dokładnie, tym routerem osiągniesz zamierzany efekt, posiada on nie tylko Access Point działający w trybie client ale również WISP.

Pozdrawiam!