Router z wejściem antenowym

Siema mam problem a mianowicie szukam dobrego routera nie zbyt drogiego ( do 250zł) z wejściem antenowym ( antena Yagi 17 dBi która bedzie umieszczona na zewnącz). Podajcie jakieś nazwy routerów!

Ja mam coś takiego TechnicLan WAR-54GS od ponad pół roku i jak na razie wszystko jest OK.

PS. Bardzo prosta konfiguracja, nie wymaga instalacji, dostęp do panelu za pomocą przeglądarki.

Aha a jest wejście antenowe? Bo mi jest wejście potrzebne na antenę! Podaj wiecej routerów! :smiley:

Co rozumiesz przez wejście antenowe?

Chcesz podłączyć kabel z końcówką SMA?

Jeżeli tak to ja właśnie tak mam, wykręcasz ten bacik z routera i wkręcasz kabel od anteny z dachu czy gdzie tam ją masz…

Czy nie byłoby istotne, aby to “coś” oprócz odkręcanej anteny miało tryb WISP/Client ? :wink:

Właśnie o to wejście na końcówkę SMA mi chodzi! Czyli jak mam antenę na dachu to mogę z niej neta do domu sąsiada wysyłać? ( Nie znam sie na ty więc pomuszcie) :frowning:

Ten router co podałem posiada tryb WISP.

Jeżeli chcesz rozsyłać internet przez Wi-Fi do sąsiada to dodatkowo musisz się wyposażyć w AP. Wtedy ten router z anteną z dachu łączysz z AP za pomoc kabla RJ-45 w taki sposób: Router z anteną z dachu (LAN1) -> AP (LAN1). Wszystko ładnie smiga, wiem co piszę bo od dziś tak mam podłączone. Jako AP używam TP-LINK TL-WR340G a router ten co podałem wcześniej TechnicLAN. Oczywiście mogą być dwa takie same TP-LINK co podałem w tym poscie, są tańsze.