Witam. Czy mogę rozszerzyć pamięć Crucial 16GB 3000MHz Ballistix Sport LT Gray CL15 (2x8GB) do jeszcze dwóch kości z tym że 2x16, czyli w sumie 48 GB? Płyta główna to ASRock B450M Pro4, procesor AMD Ryzen 5 3600. Jeżeli tak to w jakiej kolejności mają być ułożone w gniazdach?
Tak sama pojemność ma być w teorii na przemian. BTW. robisz jakieś maszyny wirtualne że, aż tyle potrzebujesz? Bo do grania to jeszcze długo się tyle nie przyda
Illustrator Adobe, mam projekt przy którym zaczyna mi się przycinanie. Przy czym wg menadżera zadań zużycie ram sięga 60%.
Przycinanie i swap ostro to dopiero za 20-30%. Już bym prędzej obstawił, że program masz na HDD i po kliknięciu jakichś filtrów masz scinki związane z doczytywaniem. Ewentualnie masz wstawioną GT 710 do wyświetlania pulpitu, a Adobe chce na niej cos liczyć.
Bank na RAM niewykorzystany, to RAM zmarnowany
dysk ssd, karta Sapphire Radeon RX 570, ustawiłem stronnicowanie na inną partycję, kontrolowane przez system i illustrator wjeżdża na 8,5 GB i widać lekką poprawę a wykorzystanie ram-u to ponad 80%