Rozdzielczość

Siema. Mam monitor 15’’. I najwieksza rozdzielczośc która mogę ustawic w tym momecie jest 1024 x 768. I własnie dlaczego nie mozna ustawic wyzszej rzodzielczości to jest najwiekzy poziom dalej nie da sie suwaka przesunąc a monitor napewno obsługuje wyższa rozdzielczość bo gdzieś 2 dni temu pojawuło sie jeszcze parenascie kresek i ustawiłem wyzszą wtedy i było Ok ale po restarcie wszystko wróciło do 1024 x 768 więc co trzeba zrobic aby mozna było ustawić wyzszą rozdzielczość. Moze jakies inne sterowniki bo narazie mam te standartowe z XP Sp2 systemowe (słyszałem ze do takiej karty najlepsze) moja karta graficzna to NVidia Riva M64 32 Mb TNT2.

Daje screena:

beztytuu5hx.th.jpg

No co ty, 15" moze mieć max 1024x768 ja mam 17" i max moge mieć 1280x1024. Kup większy monitor :stuck_out_tongue:

Ale i tak zainstaluj nowe stery :? http://www.nvidia.com

No chyba ty się źle czujesz przeciez pisze ze przez jakies 15 min była wyzsza roździelczość ale po restarcie wszystko wróciło do 1024 x 768

mi też się raz zdarzyło, że po instalacji nowych sterów miałem możliwość zwiększenia rozdielczości na chwile. Jestem tego samego zdania co FlooX , to jednak był przypadek.

kolego bez takich…

sprawdż w instrukcji ile pisze jak nie masz to ->google

może po prostu coś się mu pomyliło :stuck_out_tongue: jak zawsze tak miałeś

i dlatego wrócił.

instrukcja i tyle jak pisze że 1024x768 to max to max i więcej nie wiciśniesz

i ciesz się że żyje.

Ok floox sory ale niestety myliliście się zainstalowałem noew stery do grafiki i udało mi sie wycisnąc wieksza rzodzielczość.

Screen:

beztytuu3ud.th.jpg

a tak z ciekawości… ile Hz??

75hz

Jeśli możesz, ustaw na 85 lub wyżej :mrgreen: