Rozjezdzajaca sie Tabela po dodaniu odsylaczy


(Omenrpg) #1

Siemano, jestem poczatkujacym w te klocki i od kumpla dostalem jpg ktorego dal mi jako cwiczenia jego zakodowanie ... wiec w PS go poslicowalem i recznie napisalem do tego tabele. Jak kazdy jpg jest jako background to wszystko ladnie dziala. Potrzebuje zrobic przycisk/odsylacz i tutaj zaczyna sie zabawa. Zmieniam otoz 2 grafiki z background na img i dodaje odsylacz ... pod opera ladnie wyglada ale po IE i Mozzila oba img sa podswietlane tabelami.

http://tu.byl.adres.pl (Grafike zamalowalem by nie naruszyc zadnych praw :P)

Czy mozecie zobaczyc co zle robie, dziex.


(mario@) #2
oba img sa podswietlane tabelami

#-o #-o :arrow: Obramowaniami Do znaczników img tych grafik dodaj

border="0"

Polecam przejść na DIV'y.

No chyba że o co innego chodziło.


(Omenrpg) #3

A to takie proste bylo :stuck_out_tongue: a wszedzie probowalem dodawac nawet do pliku.css :stuck_out_tongue:

no ale nic wielkie dzieki teraz to juz wszystko prawie jest dobrze ... tylko male jeszcze pytanie po tym jak nanioslem te zmiany tylko w IE6 pomaranczowy przycisk nie jest wypozycjonowany, gdzie w pod pozostalymi przegladarakmi jest perfekto. Wiem ze moge ten przycisk troche rozciagnac ale wtedy rozowe tlo troche ucieka i musze tam walnac repeat'a a chcialbym tego uniknac ... ogolnie jak patrzec na taki problem?

:smiley: Wielkie dzieki Mario.

Btw. do div'ow to ja jeszcze bede siadal ale poki co bawie sie w tabelach :wink:


(mario@) #4

Tam gdzie masz

| | |

[/code] Dopisz w znaczniku tej tabeli
[code] width="900px"

I powinno grać


(Omenrpg) #5

=D> Rewelacja :smiley: ... tylko nie kumam tego ze w sumie mialem te wszystkie marginesy po opisywane w .css'ie (tzn li51 300, li52 600 czyli razem 900) a teraz te opisy ktore powiny byc .css sa w html ?? probowalem ustawic szerokosc za tabeli za pomoca classy ale problem jest ten sam wiec jaki jest sens korzystania z .css? (chyba ze on tylko sie sprawdza przy div'ach nie tabelach :expressionless: ?)