Rozkręcenie lapka

Witam chciał by się dowiedzieć jak rozkręcić laptopa hp g6000

ponieważ chciałbym się dowiedzieć czy nie jest odczepiony lub uszkodzony dysk twardy bo pojawia mi się przy włączaniu napis:operating system not found o nie wykrywa go w biosie oraz przeczyścic wiatraczek. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Witam,

http://www.eserviceinfo.com/ Wpisz tam model i dostaniesz linka do instrukcji serwisowej jeżeli będzie dla tego modelu.

Pozdrawiam

Dzięki weryfikator ale to wszystko jest po angielsku! !!

Ja nie widzę problemu. Słownik angielsko-polski do ręki i jazda z koksem. Niestety angielski trzeba znać, bo brutalna prawda jest taka, że nie ważne, czy to będzie komputer,wieża,telewizor,komórka to dokumentacja serwisowa będzie po anglielsku.

to jak tak to weź zrób dobry uczynek i przetłumacz mi to wszystko :slight_smile:

Ciebie interesuje replacement procendures i screw listing. Tłumaczyć nic Ci nie będę co i jak, bo instrukcja jest na tyle zilustrowana, że moim zdaniem nawet ktoś tępy jak przecinak wyczai co i jak. Z własnego doświadczenia podpowiem Ci, że demontaż zaczynasz od klawiatury, czyli bierzesz mały,płaski śrubokręcik i nad klawiszami wzdłuż podważasz ten panel gdzie są głośniki i przycisk power. Po jego zdjęciu okręcasz wszystkie widoczne śrubki i po prostu ściągasz klawiaturę podnosząc ją do góry. Na koniec, jak odkręcisz wszystkie śrubki i będziesz ściągał tą część gdzie jest touchpad, klawiatura i matryca uważaj, bo tą część trzymają taśmy podłączone do mobo. Jak dobrze się przyjrzysz, to po bokach gniazda będą dynksy, które trzeba podnieść do góry i dopiero możesz wypiąć taśmy, w przeciwnym razie uszkodzisz je i będziesz miał poważny problem, bo nie zadziała CI touchpad i diody…