Witam. Przychodze napisać post z pomocą związaną z rozłączającymi sie urządzeniami podłączonymi pod USB. Wiem ze jest duzo postow w internecie związanym z tym ale przejrzałem z 10 takich tematow i zrobiłem wszystko co doradzali w odpwiedziach i dalej nic nie pomaga. A wieć, Od czasu do czasu samoistnie rozłączają mi się urządzenia podłączone pod USB. Częściej mi sie to dzieje jak mam odpalonego OBS’a i streamuje. Bios zaaktualizowany, w menadzerze urządzeń odznaczałem oszczędzanie energii jak pisali i innych tematach, aktualizowalem windowsa, robiłem format i dalej nic. Moze tutaj ktoś bedzie miał skuteczny sposób na naprawienie tego płędu. A moze przyczyną moze byc troche mająca juz lat płyta główna? Dziękuje wszystkim o pomoc.
Hej,
A czy pojawiają się też inne problemy? Na przykład tracący się dźwięk bądź samoczynne restarty systemu?
Pozdrawiam,
Dimatheus
Nic z tych rzeczy
Oki, czyli raczej mniejsza szansa na to, że to uszkodzona płyta główna.
- Jakie najczęściej masz podłączone urządzenia pod porty USB?
- Czy przypadkiem nie resetuje Ci się godzina i data w BIOS’ie?
czasem mi sie zmienia godzina w windowsie a data w biosie nwm , ciagle masz podłączone pod porty usb, myszke, klawiature, sluchawki i internet, mam plyte główną ms-7641 ver. 3.11 jak cos
zmieniałem baterie jakies 2 tyg temu bo tez myslalem ze to od niej
pomoze jeszcze ktos? myslalem ze to jest porządne forum…
Ale możesz podać, jakie dokładnie modele? I co masz na myśli pisząc o tym, że pod USB masz połączony internet? Korzystasz z modemu sieci mobilnej?
Nie, bardziej zastanawiam się nad uszkodzeniem mostka południowego na płycie głównej.
-
Prawy klik na Zasilaniu obok zegarka