Witajcie, system mam jak w opisie i mam z nim dwa problemy. Do ściągania legalnych rzeczy użyam jdownloader oraz utorrent. Programiki osiągają fajne prędkości ale nie w tym problem. Włączyłem wczoraj te 2 programy na raz i zasuwały szybciutko, wyłączyłem monitor i poszedłem od kompa na jakąś godzinkę. Wróciłem, wyłączyłem programy do ściągania i nie mogłem wejść przez FF do neta - w ogóle niczym nie mogłem wejść do neta. Dopiero w “Połączeniach sieciowych” wyłączyłem i włączyłem i działa ale tak nie powinno być. Dodam, że firewall systemowy mam wyłączony i mam Eset Smar Security 3.
Drugi problem też jest z tymi programami a dokładniej z samym utracaniem połączenia z siecią. Mam takie cudo co nazywa się “Netmeter” służy do liczenia wysłanych i pobranych danych. Mam go cały czas w trayu. Wczoraj ok. 1 włączyłem jdownloadera i utorrenta i wyłączyłem monitor i głośniki i poszedłem spać z nadzieja, że sporo mi się ściągnie. Wstaję rano, włączam monitor i… Netmonitor inforumuje mnie, że nie ma połączenia z netem a za jakieś 5sekund już się połączyło. Sprawdziłęm ile się pobrało i faktycznie przez pół nocy ponad nie miał komp połączenia. Jakieś ustawienia Windy? Wydaje mi się, że komp się jakoś we wstrzymanie włącza czy coś.