Rozłączający się internet (najczęściej youtube)

Siema, chiałbym się spytać o poradę dotyczącą takiego zjawiska jak na filmiku poniżej.

Internet działa lecz potrafi wyłączyć się 5-15 razy na dzień, chyba, że oglądam youtube to potrafi nawet wywalić co minutę oglądanego filmu i muszę wyłączyć i włączyć router. Sytuacja wygląda tak:

1. oglądam filmik/gram onlline(rzadziej wywala)
  2. Komputerowa karta sieciowa pokazuje brak połączenia (żółty trójkąt)
  3. Po chwili dioda “Internet” na routerze gaśnie
  4. By działało trzeba restartować router - sam z siebie nawet po kilku godzinach nie wróci.

Router ADSL. Testowałem w sumie już na trzech routerach i dzieje się to samo, testowałem na PC, Laptopie, na samym Wi-Fi(sam router żadnych urządzeń pod hosty). Słyszałem, że kilku sąsiadów również ma z tym problem jak i kilku znajomych mojego znajomego(są u tego samego dostawcy. Nie jestem pewien do końca, ale też im wywala).
“Serwisant” był już 2-3 razy gdzie za pierwszym razem przygniotłem kabel i wywalało błędy CRC (sam się domyśliłem bo jakiś wodogłowy oczywiście musiał przyjechać i nic nie wiedział).
Jest szansa, że to w moim okablowaniu może się coś dziać? Czy zostaje tylko rozwiązanie umowy co i tak nie może wejść w grę bo nie ma nikogo innego (a radiówke…nie). Można coś w rodzaju “petycji” zanieść? Musiałbym znaleźć kilka osób bo internet jest na mamę więc sam muszę się dowiedzieć :wink:

Dzięki za pomoc.

Daj zrzut z routera gdzie są parametry liniii ADSL tam gdzie są dane w decybelach.