Witam. Posiadam internet od firmy Netia z routerem ASOMAX AR1004. Internet podłączony jest bezpośrednio kablem z routera. Problem tkwi w tym, że co jakiś czas nie można przeglądać stron i wyskakuje komunikat ‘nie można wyświetlić strony’. Wszystkie diody na routerze się świecą, i ewentualne ściągane pliki również się nadal pobierają. Problem tkwi w wyświetlaniu tron. Czy ktoś mógłby mi pomóc zwalczyć ten problem? Czy chodzi tutaj o ustawienia?
– Dodane 25.11.2011 (Pt) 17:54 –
Może to zależy od ustawień przeglądarki? Korzystam z Google Chrome
Moja dziewczyna ma to samo, na początku myślałem, że jest to wina routera ale na innym sprzęcie był ten sam problem. Dzwoniłem do netii mówili, że u nich w logach jest wszystko ok i router jest cały czas podłączony do sieci przynajmniej to mi powiedzieli jak sprawdzili u siebie. Teraz trochę sytuacja się poprawiła ale też przynajmniej 6 razy nadziej są takie problemy.
miałem podobny problem z netią miałem stary modem thomson speed touch 330 który kiedyś sie spalil przy burzy na szczescie :lol: kupiłem router z TP Link i po podłączeniu do niego internetu i konfiguracji zdałem sobie sprawe jak netia nas ogranicza od teraz mam 0 rozłączen i głupich tłumaczen obslugi ze wszystko dziala, problem lezy po mojej winie lub gadanie że trzeba skonfigurowac siec od nowa #-o
ja polecam nie trzymac sie standardowych routerów jakie wam daja przy zakupie internetu one są takie no… wiecie made in Poland
w moim przypadku zmiana routera nie pomogła, nie brałem w ogóle sprzętu z netii tylko od razu dziewczynie tp linka kupiłem i internet zaczął się rozłączać od jakiegoś miesiąca nie zależnie od routera czy to tp link czy pentagram bo na tych routerach podłączałem ten internet.