Witam, mój problem polega na tym, jak rozmawiam przez Skype to mnie rozłącza (rozmowa głosowa). Wyskakuje komunikat że połączenie z internetem zostało zerwane, trwa to około 40 sek. znów wraca rozmowa i tak się dzieje w zależności jak używam internetu. Np. rozmawiam i włączę Facebooka nagle rozmowa się zrywa do czasu aż Facebook się włączy. Znajomi to tolerują ale ja już nie mogę z tym wytrzymać. Czytając to może pomyślałeś “człowieku zmień neta i daj nam spokój” a jeżeli nie to liczę na pomoc. W każdym razie to nie jest wina internetu, mam 15Mb/s kilku znajomych ma 2Mb/s i mieszkają na wsi (bez dyskryminacji, chodzi o odległość) im nie przerywa.
Ale to nie jest tak że nic nie robiłem w tym kierunku. Przeglądałem różne fora, ale nie dało to pożądanego efektu. Co robiłem? Patrzyłem w zaporę systemu Windows, aktualizowałem system Windows, aktualizowałem wszystkie sterowniki i skanowałem antywirusem.
Nic nie pomogło, liczę że wy wpadniecie na coś co mi pomoże rozwiązać ten problem. Pozdrawiam