Rozmazane litery na monitorze

Witam. Podłączyłem pod swoj komputer monitor LG 22 cale i gdy ustawił mi rozdzielczość to miałem rozmazane literki w sensie jak mam np moj komputer to trudno było to przeczytać bo były zniekształcone. ale wydaje mi sie ze to nie problem w monitorze bo jak podłączyłem pod inny komputer to działało normalnie a pyzatym kiedyś juz miałem ten sam monitor na moim komputerze i działało. Wiec nei wiem co robić;/

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc :slight_smile:

Ppm na pulpicie/właściwości/wygląd/efekty/

Włącz/wyłącz wygładzanie czcionek ekranowych

Niestety to nie działa nic sie nie zmienia ;/

Ustaw rozdzielczość ekranu na natywną. Na monitorze 22 cale to będzie zapewne 1680x1050.

Juz jest dobrze ;]

Bo ja dawałem auto set i myślałem ze sam ustawi a nie zmieniał dzieki :slight_smile:

JA mam podobny problem, a może nie. Zmieniłem kartę graficzną z “dziadka” na nowszą i po wymianie tekst , czcionka, litery są lekko rozmazane. Sprawdziłem tu podane zalecenia i to nie pomaga. Co tu może być źle? KArta z gforce 8500 na ati radeon HD 6700

Trzeba całkowicie oczyścić PC z poprzednich sterowników karty, drivercleaner lub inny program. powinno działać po ponownym wgraniu nowych sterowników.

Usunąłem z rejestru klucze nvidii, bo nie wszystko dało się usunąć z apletu dodaj\usuń. Nic nie pomogło

jaki interfejs? DVI, VGA, HDMI?

hdmi

jaki monitor? moze masz ustawienie OSTROŚĆ? Ja mam W2286L (LG) i wchodzi sie w MENU, PICTURE, TRACKING, SHARPNESS

KURCZE, monitor mam nowy, menu po polsku- M2280D LG, to może być sprawa monitora, ale ja niestety nazbyt tępy jestem. Na dodatek sterowników nvidii z apletu dodaj\usuń nie mogę się pozbyć, pomimo usunięcia z rejestru. Wielkie dzięki za pomoc. Ale co ja z tą ostrością mam zrobić w ustawieniach monitora, skoro wszystko było ok do momentu wymiany karty graficznej

A sprawny ten kabel? Masz możliwość sprawdzenia innego odbiornika? TV, inny monitor? A Inny kabel - niekoniecznie HDMI a np DVI?

Spróbuj postępując wedle tych kroków.

Dodam że przy słabych jakościowo kablach HDMI takie rzeczy są spotykane…

http://www.aoclarkejr.com/ati-catalyst- … tions.html