No to jest problem. ( odkrywcze ,wiem )
Próbowałeś zmiany (pewnie tak) rozdzielczości np na 1280x960 ?
No to jest problem. ( odkrywcze ,wiem )
Próbowałeś zmiany (pewnie tak) rozdzielczości np na 1280x960 ?
tak, nie działą
przypadkowo usunalem poprzedni post (ktory przeczytales zapewne):
odpalilem gre na rozdzielczosci 600x400 i nie chce sie wlaczyc. co moze wskazywac na karte graficzna.
Tak przeczytałem.
Może by się pokusić o jakiś test odciążający GPU np Video Card Stability ,ale zapuszczasz na swoją odpowiedzialność ,jak karta jest faktycznie uszkodzona to może ją dobić…Jakbyś zapuścił to dosłownie na 20/30 sekund. Pasowało by też sprawdzić na DVI > DVI.
Puściłem test ogólny na 2 min. Ale temperatura dosyć mocno podskoczyła, i wyłączyłem po 2 min (95 stopni). Nie wyświetliło wyników.
Puściłem samego benchmarka, temperatura też skakała ale już pociągnałem do końca :
– Dodane 12.03.2012 (Pn) 22:13 –
sciągnałem też starszą wersję Catalysta i zainstałowałem. Nie ma też tam tej opcji.
Te opcje chyba zależ od kabla/wyjścia ? klik
Test grzeje GPU - ale jak nie było VPU Recovery ,nie było artefaktów - to karta zdaję się być sprawna…
Ciężko cokolwiek nowego wymyślić, pozostaje sprawdzić DVI > DVI ,lub testy na jakimś innym kablu ,ten który masz może nie być dobrej jakości i może nie mieć dobrego ekranowania (< nie należy sugerować się że na innej karcie było ok).Innych pomysłów brak.
jeszcze tylko taka rzecz:
odinstalowalem catalysta, odpalilem kompa bez sterownikow, i jakie moje zdziwienie gdy na rozdzielczosci 1024x768 nie bylo romazania (co prawda srednio chodzil bez sterownikow, ale mowie o rozmazaniu). wiec zainstalowalem je znowu, no i rozmazanie znowu sie pojawilo.
Gdy ustawiam na rozdzielczosc 800x600 na jednym monitorze jest, na drugim delikatnie.
ogolnie chcialbym korzystać z 1280x1024.
ale chodzi mi o trop. jak to jest ze sterowniki pogarszaja romazanie…
PS - kabel wygląda na dobry…
jeśli oba monitora są analogowe, to użyj przycisku “automatycznego dopasowania do obrazu” w monitorze.
probowalem - brak rezultatow.
Zainstalowałem dzisiaj wersję Catalyst 12.3 pod W7 i jest gorsza jakość obrazu (rozmazana). Sądzę, że problem leży po stronie sterowników. Trzeba eksperymentować, ze starszymi wersjami.