Jaka jest różnica między tymi dwoma programami?? I na którym można osiągnąć większe predkości??
wszystko zależy od łącza a nie od programu jakie masz łącze ??
Mam neostrade 128
Witam
Moim zdaniem powinieneś zainstalowac edonkey 2000
czyli najwięcej możesz ściągać 16 kb/s
hehe wiem ale mam transfer 3-5kb/s i dlatego sie pytam…
zalezy od tego ile osób ściąga i ile udostępnia i czy masz High ID czy Low ID i do jakiego jesteś serwera podłączony
Czytałem to oraz wiele innych podobnych i nic… :\ dalej to samo :\
Tu znajdziesz listę funkcji E+.
Osobiście odradzam chociażby z braku dostępu do sieci Kad (osobiście korzystałem tylko z niej a nie z serwerów) , jest to przeciętny mod z kilkoma ulepszeniami które nie robią specjalnego wrażenia , zwłaszcza w konfrontacji z niektórymi mniej znanymi modami wyposażonymi w prawdziwy arsenał opcji. Już nawet takie popularne badziewie jak MorphXT czy Xtreme biją go na głowę jeśli chodzi o funkcjonalność , a NeoMule czy Qmule jeśli chodzi o innowacyjność.
Co do prędkości to tak jak napisano wcześniej podstawowy czynnik to ilość podłączonych do Ciebie źródeł i ich prędkość wysyłania. Niemniej dobre zarządzanie źródłami dzięki opcjom co poniektórych modów pozwala znacznie zwiększyć komfort i wydajność ściągania.
Transfer na początku zwykle jest mizerny , trzeba dać mułkowi czas na rozbujanie a demonem prędkości nigdy nie będzie - jego głównym atutem jest zasób plików. Pamiętaj że jeśli zachowasz pliki konfiguracyjne cryptkey.dat i preferences.dat możesz przenosić swoje kredyty do ewentualnych późniejszych instalacji mułka , co pozwala uniknąć wstępnych okresów rozpędzania się eMule.
osobiscie emule uzywam juz od okolo 2 lat i zauwazylem ze emule BEZ PLUSA ściaga mi szybciej i szybciej łapie źródla emule to program do cierpliwych
restartuje kompa 1 raz na 3 dni
i ściaga mi przewaznie okolo 400-600 MB przez 24 godziny
ale ściagam przewaznie od 50 do 100 plikow na raz przewaznie sa ta filmy
mam łacze radiowe okolo 35 kb/s i średnie ścaiganie na emule mam okolo 20-30 kbs
osobiscie nie wiem jakie sa roznie ale polecam tego emule BEZ PLUSA
pozdrawiam