Tak jak w tytule.Mianowicie u mojej siostry od wczoraj ekran monitora pokrył sie rózowa poświatą na całości.Nie wiem co to jest.Wirów nie ma. Przesłała mi screen swojego pulpitu u mnie jest normalnie więc podejrzewam ze wina lezy po stronie monitora a nie kompa.Sprawdzałam kolory i ustawienia monitora i wszystko jest w porzadku.Rozamagnesowałam go tez i nadal nic.Moze po prostu sie psuje?
Nadmieniam że nie jest to stary monitor bo dwuletni firmy samtron.Pomóżcie juz nie mam pomysłów co mogło sie mu stać.
wszystko jest na różowo. biały kolor jest różowy.inne maja różowa poswiate i zmienia to ich odcienie .pozatym ikony i wszystko widac na ekranie i wszystko działa jak w najlepszym porządku tylko ta poświata równa na całości
ps. ikony i pasek startu tez zmienmiły kolor przez to
według mnie cos z monitorem jest nietak. Unas w szkole tez widzialem ze byl taki monitor ktory tez na różowo wyswietlal i kolega walnoł go ręką i wszystko do normy wrocilo :mrgreen:
Wina tkwi w kablu łączącym monitor z kartą graficzną. Spróbuj poruszać kabelek od monitora podlaczony do karty (ruszaj przy karcie) i sprawdzaj czy obraz nie staje sie normalny. Kabelki na stuku mogly sie przelamac. Mialem to samo
kable miedzy monitorem i grafika sprawdziłam i nadal to samo.Chyba musze monitor podłączyc do innego kompa i wtedy zobacze czy monitor sie psuje czy to wina grafiki